3D printen
Eindhoven

3D printen
Eindhoven

Eindhoven, daar bevindt zich de maakindustrie van Zuidoost-Brabant. Met een sterke hightech maakindustrie, bijzondere designsector en een uniek samenwerkingsmodel.

De maakindustrie in Eindhoven kenmerkt zich door start en scale-up bedrijven, die behoefte hebben aan kleine series producten met een korte doorlooptijd.

Dit is precies de reden waarom FlinQ graag met de Eindhovense maakindustrie meedenkt over rapid prototyping (3D printen) en rapid manufacturing.

Gratis brainstormsessie
3D printen voor de maakindustrie in Eindhoven.
Wat is 3D printen?

Een andere benamingen voor 3D printing is: rapid prototyping. 3D printen is een productietechniek die al zo'n 40 jaar bestaat.

Sinds 2012 werd 3D printen bekender en steeds vaker toegepast binnen productontwikkeling. Sindsdien is de techniek in een stroomversnelling geraakt.

Met 3D printen wordt laag voor laag het object opgebouwd uit filament. Hierdoor kan met een 3D printer vrijwel iedere gewenste vorm en kleur maken.

Deze techniek heeft zich razendsnel heeft ontwikkeld. Daarom is kun je een grote diversiteit aan verschillende soorten en type materialen te printen. En dat maakt de toepassing eindeloos.

Waarom 3D printen kiezen voor je prototype?

Het is verstandig om in de juiste fase van je productontwikkeling een 3D print te laten maken. Dankzij een 3D printer kun je aan de ene kant de werking met andere componenten beoordelen. Aan de andere kant kun je alvast functionele testen uitvoeren. Zo ben je in staat om je 3D model in een vroeg stadium te testen en veranderingen aan te brengen. Dat scheelt je tijd en kosten.

Hierdoor voorkom je verrassingen bij de eerste productieserie en weet je zeker dat het product wat je bedacht hebt, ook het product is dat je krijgt.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen

Productontwikkeling houdt in op een gestructureerde wijze een idee vertalen naar een eindproduct. (productinnovatie). De beste weg van productontwikkeling wordt doorlopen aan de hand van een gestructureerd stappenplan.

Dit hoeft in de praktijk niet altijd te betekenen dat alle processtappen in de aangegeven volgorde gebeuren. Om een snelle doorlooptijd te kunnen waarborgen worden bepaalde stappen ook parallel aan elkaar uitgevoerd of soms over geslagen als het niet noodzakelijk is.

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
Bekijk meer
gezondheidzorg - kunststof spuitgieten

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? 

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee?  Dan gaan wij graag het gesprek met je aan. 
Neem contact op
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder

Meer over 3D printen