3D printen
Haarlem

3D printen
Haarlem

Met een eigen Maak Haarlem verzamellocatie voor bedrijven in de maakindustrie, is Haarlem een grote speler in de Nederlandse maakindustrie.

Door lokaal te produceren in Nederland kan dit on-demand. Met 3D printen hoef je als Haarlems bedrijf dan ook geen grote voorraden aan te houden en krijg je vaak op de afgesproken levertijd de juiste kwaliteit kunststof producten.

FlinQ denkt graag met je mee over het product idee, de ontwikkeling en het te produceren onderdeel of eindproduct.

Gratis brainstormsessie
3D printen voor de maakindustrie in Haarlem.
3D printen: een belangrijke fase binnen productontwikkeling.

Je wil dat jouw unieke kunststof product perfect is. Om dit te realiseren is het belangrijk dat je een partner kiest die alle stappen, van schets tot aan productie, faciliteert volgens de juiste werkwijze. Zo werken wij met onze Create-your-product-roadmap in 6 stappen van idee naar product.

Een belangrijke stap binnen dit proces is prototyping. We maken altijd, voordat we een matrijs laten maken, eerst een 3D ontwerp maken. Dit is belangrijk omdat je zo het gewenste product al functioneel kunt testen. Zo weet je zeker dat straks in productie geen nare verrassingen boven komen drijven.

Blijkt dat je ontwerp toch niet voldoet? Dan pas je eenvoudiger het ontwerp aan en laat je snel én voordelig nog een 3D print maken.

De kosten van 3D printen:

3D printers staan bekend om hun snelheid en lage kosten vergeleken met andere productietechnieken. Dit komt omdat je bij 3D objecten geen hoge investeringen hoeft te doen als het laten maken van een kostbare matrijs. Voor 3D printen heb je alleen een CAD-tekening nodig en printen maar.

De kosten voor een 3D print kunnen wel erg uiteenlopen. Voor een klein 3D product waar weinig eisen aan gesteld worden ben je hooguit een paar euro kwijt. Wil je een 3D print die iets groter is en moet voldoen aan visuele of technische eisen? Reken dan tussen de 150 en 500€ per print.

Feit blijft wel dat een goede 3D print je veel geld kan besparen in het vervolgtraject met matrijzenbouw en het spuitgieten van een nieuw product. Conclusie is dan ook laat altijd eerst een 3D print maken en ga daarna over tot de bouw van je matrijs.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis brainstormsessie

Veelgestelde vragen

Productontwikkeling houdt in op een gestructureerde wijze een idee vertalen naar een eindproduct. (productinnovatie). De beste weg van productontwikkeling wordt doorlopen aan de hand van een gestructureerd stappenplan.

Dit hoeft in de praktijk niet altijd te betekenen dat alle processtappen in de aangegeven volgorde gebeuren. Om een snelle doorlooptijd te kunnen waarborgen worden bepaalde stappen ook parallel aan elkaar uitgevoerd of soms over geslagen als het niet noodzakelijk is.

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Waar te beginnen met de ontwikkeling van een kunststof product? Er zijn vele mogelijkheden en belangrijke keuzes te maken. Maar wat is belangrijk en wat niet? Wat moet er gebeuren en in welke fase moet dit gebeuren? Wat is de meest efficiënte weg van concept naar nieuw product?
Bekijk meer

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor de gehele ontwikkeling en productie van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

”Als kind liep ik al rond in de kunststof spuitgiet fabriek van mijn familie. Kijkend naar al die grote machines die telkens weer andere kunststof producten maakten. Ieder product met zijn eigen verhaal, zijn eigen toepassing, zijn eigen sector. De verscheidenheid van mogelijkheden inspireerde mij vrijwel direct.''
Mijn verhaal
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder

Wij hebben ook ervaring in onder andere de volgende locaties