3D printen Haarlem

Een product laten ontwikkelen, maar nog geen idee hoe?

Met een eigen Maak Haarlem verzamellocatie voor bedrijven in de maakindustrie, is Haarlem een grote speler in de Nederlandse maakindustrie.

Door lokaal te produceren in Nederland kan dit on-demand. Met 3D printen hoef je als Haarlems bedrijf dan ook geen grote voorraden aan te houden en krijg je vaak op de afgesproken levertijd de juiste kwaliteit kunststof producten.

FlinQ denkt graag met je mee over het product idee, de ontwikkeling en het te produceren onderdeel of eindproduct.

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 48 uur

  Ontvang binnen 48 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 8 weken

  Binnen 8 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

3D printen bij FlinqPlastics

3D printen voor de maakindustrie in Haarlem

3D printen: een belangrijke fase binnen productontwikkeling.

Je wil dat jouw unieke kunststof product perfect is. Om dit te realiseren is het belangrijk dat je een partner kiest die alle stappen, van schets tot aan productie, faciliteert volgens de juiste werkwijze. Zo werken wij met onze Create-your-product-roadmap in 6 stappen van idee naar product.

Een belangrijke stap binnen dit proces is prototyping. We maken altijd, voordat we een matrijs laten maken, eerst een 3D ontwerp maken. Dit is belangrijk omdat je zo het gewenste product al functioneel kunt testen. Zo weet je zeker dat straks in productie geen nare verrassingen boven komen drijven.

Blijkt dat je ontwerp toch niet voldoet? Dan pas je eenvoudiger het ontwerp aan en laat je snel én voordelig nog een 3D print maken.

De kosten van 3D printen:

3D printers staan bekend om hun snelheid en lage kosten vergeleken met andere productietechnieken. Dit komt omdat je bij 3D objecten geen hoge investeringen hoeft te doen als het laten maken van een kostbare matrijs. Voor 3D printen heb je alleen een CAD-tekening nodig en printen maar.

De kosten voor een 3D print kunnen wel erg uiteenlopen. Voor een klein 3D product waar weinig eisen aan gesteld worden ben je hooguit een paar euro kwijt. Wil je een 3D print die iets groter is en moet voldoen aan visuele of technische eisen? Reken dan tussen de 150 en 500€ per print.

Feit blijft wel dat een goede 3D print je veel geld kan besparen in het vervolgtraject met matrijzenbouw en het spuitgieten van een nieuw product. Conclusie is dan ook laat altijd eerst een 3D print maken en ga daarna over tot de bouw van je matrijs.

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

  Bereken prijs

Veel gestelde vragen

De kosten voor het 3D-printen van een object kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type printer, het gebruikte materiaal, de grootte van het object en de complexiteit van het ontwerp. Het is daarom moeilijk om een ​​exacte prijs te noemen zonder de details van het project te kennen. Bij FlinQ Plastics bieden we verschillende soorten 3D-printtechnologieën aan, zoals Selective Laser Sintering (SLS) en Fused Deposition Modeling (FDM). We hebben een breed scala aan materialen beschikbaar, waaronder sterk en duurzaam materiaal voor functionele onderdelen en prototypen. Als je iets 3D wilt laten printen, kunnen we samen met jou het project bespreken en de prijs bepalen op basis van jouw  specifieke behoeften. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Ja, het is mogelijk om doorzichtige objecten te 3D-printen. Dit wordt bereikt door het gebruik van transparante materialen, zoals acryl of polycarbonaat, die speciaal zijn ontworpen voor 3D-printen. Er zijn verschillende 3D-printtechnologieën beschikbaar, zoals Selective Laser Sintering (SLS) en Fused Deposition Modeling (FDM), die kunnen worden gebruikt om doorzichtige objecten te produceren. Het is heel belangrijk om op te merken dat het printen van doorzichtige objecten meestal iets moeilijker is dan het printen van massieve objecten, omdat er speciale aandacht moet worden besteed aan de laagdikte en de kwaliteit van het materiaal om de transparantie te behouden. Bij FlinQ Plastics hebben we ervaring met het 3D-printen van doorzichtige objecten en kunnen we jou helpen bij het vinden van het juiste materiaal en de juiste technologie voor uw specifieke project. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

3D-printen biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere productiemethoden. Ten eerste is het mogelijk om complexe ontwerpen te maken die met andere productiemethoden moeilijk of onmogelijk zijn. Bovendien is 3D-printen geschikt voor het produceren van kleine oplages en prototypes. Daarnaast kan met 3D-printen gebruik worden gemaakt van een breed scala aan materialen, waaronder sterk en flexibel materiaal, waardoor het mogelijk is om functionele onderdelen te printen. Het productieproces is erg cruciaal, waardoor hoge kwaliteit gegarandeerd kan worden. Tot slot kan 3D-printen op een duurzame manier worden toegepast, omdat er geen materiaal verspild wordt en er minder transport nodig is.

Met 3D-printen kun je een breed scala aan materialen printen, inclusief plastics, metalen, keramiek, en sommige soorten voedsel. afhankelijk van het type printer en de printtechnologie die wordt gebruikt, kunnen verschillende soorten materialen worden gebruikt om functionele onderdelen en fysieke objecten te produceren. Met Fused Deposition Modeling (FDM) kun je bijvoorbeeld printen met materialen zoals ABS, PLA en nylon, terwijl Selective Laser Sintering (SLS) wordt gebruikt om objecten te maken van nylon, polypropyleen en TPU. Het is belangrijk om te herhalen dat niet alle materialen geschikt zijn voor 3D-printen en dat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft.

Hoewel 3D-printen vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Zo kan de kwaliteit van het 3-D deel slechter zijn dan bij traditionele productiemethoden als spuitgieten.. Daarnaast is 3D-printen vaak duurder, omdat er speciale grondstoffen moeten worden gebruikt voor 3D-printtechnologie. Bovendien zijn niet alle materialen die geschikt zijn om te 3D-printen, waardoor de keuze beperkt kan zijn. Het printen van grote, complexe objecten of grote aantallen kan ook veel tijd en kosten met zich meebrengen, waardoor de productie uitstoot lager is en de stukprijs veel duurder dan met traditionele methoden is. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen van 3D-printen af ​​te wegen bij het kiezen van een productiemethode.

Om een ​​offerte aan te vragen voor 3D-printen, kun je het beste contact opnemen met een professioneel 3D-printbedrijf dat gespecialiseerd is in de door jouw gewenste printmethode en materialen. Je kunt een online offerte aanvraag indienen via de website of een e-mail sturen met de specificaties van jouw project, zoals het 3D-model, de gewenste materiaalkeuze en de gewenste oplage. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert over je vereisten, zodat het bedrijf een nauwkeurige offerte kan opstellen en eventuele vragen kan stellen. Houd er rekening mee dat de kosten afhankelijk kunnen zijn van factoren zoals materiaalkeuze, oplage en versterking van het 3D-model. 

De tijd die het kost om een ​​3D-print te maken, hangt af van verschillende factoren, zoals de seriegrootte van het object, het type 3D-printtechnologie dat wordt gebruikt en de controle van de kwaliteit van de printl. Over het algemeen kunnen kleine en eenvoudige objecten binnen enkele uren worden afgedrukt, terwijl grotere en complexere objecten dagen tot zelfs weken kunnen duren. Het is daarom belangrijk om bij het aanvragen van een offerte voor 3D-printen te informeren naar de geschatte productietijd, zodat je een realistisch beeld krijgt van wanneer het object gereed zal zijn.

De nauwkeurigheid van 3D-printen hangt af van verschillende factoren, waaronder de gebruikte printer en het materiaal. Over het algemeen kan het enigszins variëren tussen 0,1 en 0,3 millimeter. Er zijn beperkingen aan de minimale nauwkeurigheid van ontwerpen, met name bij het gebruik van Fused Deposition Modeling, waarbij complexe ontwerpen mogelijk niet goed worden geprint en onderdelen kunnen worden vormgegeven. Bij Selective Laser Sintering wordt het waarschijnlijk hoger en is het mogelijk om ingewikkelde ontwerpen te printen. Het is belangrijk om rekening te houden met deze beperkingen bij het ontwerpen van 3D-objecten en het kiezen van de juiste printtechnologie en het juiste materiaal voor het beoogde doel.

Na het 3D-printproces kunnen verschillende nabewerkingen worden uitgevoerd om het object te werken en te verbeteren. Dit omvat het verwijderen van eventuele ondersteuningsstructuren die zijn afgedrukt, het schuren, polijsten en schilderen van het object. Soms wordt ook een chemische nabewerking uitgevoerd, zoals het gebruik van een acetonbad voor ABS-geprinte objecten om de oppervlaktegladheid te verbeteren. Ook kunnen speciale coatings worden aangebracht om de sterkte van de stijfheid van het object te verbeteren. Bovendien kunnen geprinte objecten worden geassembleerd met andere componenten om een ​​eindproduct te vormen. Het type nabewerking is afhankelijk van het materiaal van het object en de gewenste afwerking.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper