3D printen
Rotterdam

3D printen
Rotterdam

De maakindustrie in Rotterdam is een belangrijke pijler van de economie. In deze regio wordt er volop ontwikkeld en geproduceerd.

In de omgeving Rotterdam is de vraag naar 3D prints tijdens de prototype fase in een productontwikkeling dan ook groot.

Gratis brainstormsessie
3D printen voor de maakindustrie in Rotterdam.
Voordelen van 3D printen:

Met 3D-printen gaan vele voordelen gepaard:

Het grootste voordeel van 3D printen is dat je snel en voordelig zonder investeringen een prototype kunt krijgen van het te ontwikkelen product.

Je hebt dus geen mal nodig en kunt, als er aanpassingen aan het model zijn, dit gemakkelijk doorvoeren om daarna nog een 3D print te laten maken. Dit proces kun je telkens goedkoop en snel herhalen tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Ondanks de vele voordelen met van 3D printers, schuilt er ook een gevaar in het gebruik van 3D printing tijdens je productontwikkeling.

3D printen waar moet je opletten?

Omdat 3D printen is opgebouwd uit laagjes, kun je vrijwel iedere complexe en denkbare vorm 3D printen. Gebruik je 3D printen gebruikt als testfase voor bijvoorbeeld een kunststof product of spuitgegoten onderdeel? Hou dan tijdens je ontwerp rekening met de spuitgiet mogelijkheden en niet de mogelijkheden van 3D printen.

Maar al te vaak krijgen wij aanvragen voor kunststof producten die al helemaal uitgedacht zijn en waar een 3D model prints van gemaakt is zijn die voldoet aan de wens van het project. Maar niet of ze ontzettend duur zijn om te laten produceren in spuitgieten.

Door vooraf in je ontwerp rekening te houden met het productieproces van spuitgieten en daarop je 3D print te laten maken, voorkom je nare verrassingen als hoge matrijs en productiekosten. Of erger, dat het product wat je bedacht hebt, helemaal niet met spuitgieten geproduceerd kan worden.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis brainstormsessie

Veelgestelde vragen

Productontwikkeling houdt in op een gestructureerde wijze een idee vertalen naar een eindproduct. (productinnovatie). De beste weg van productontwikkeling wordt doorlopen aan de hand van een gestructureerd stappenplan.

Dit hoeft in de praktijk niet altijd te betekenen dat alle processtappen in de aangegeven volgorde gebeuren. Om een snelle doorlooptijd te kunnen waarborgen worden bepaalde stappen ook parallel aan elkaar uitgevoerd of soms over geslagen als het niet noodzakelijk is.

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Waar te beginnen met de ontwikkeling van een kunststof product? Er zijn vele mogelijkheden en belangrijke keuzes te maken. Maar wat is belangrijk en wat niet? Wat moet er gebeuren en in welke fase moet dit gebeuren? Wat is de meest efficiënte weg van concept naar nieuw product?
Bekijk meer

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor de gehele ontwikkeling en productie van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

”Als kind liep ik al rond in de kunststof spuitgiet fabriek van mijn familie. Kijkend naar al die grote machines die telkens weer andere kunststof producten maakten. Ieder product met zijn eigen verhaal, zijn eigen toepassing, zijn eigen sector. De verscheidenheid van mogelijkheden inspireerde mij vrijwel direct.''
Mijn verhaal
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder

Wij hebben ook ervaring in onder andere de volgende locaties