3D printen
Rotterdam

3D printen
Rotterdam

De maakindustrie in Rotterdam is een belangrijke pijler van de economie. In deze regio wordt er volop ontwikkeld en geproduceerd.

In de omgeving Rotterdam is de vraag naar 3D prints tijdens de prototype fase in een productontwikkeling dan ook groot.

Gratis brainstormsessie
3D printen voor de maakindustrie in Rotterdam.
Voordelen van 3D printen:

Met 3D-printen gaan vele voordelen gepaard:

Het grootste voordeel van 3D printen is dat je snel en voordelig zonder investeringen een prototype kunt krijgen van het te ontwikkelen product.

Je hebt dus geen mal nodig en kunt, als er aanpassingen aan het model zijn, dit gemakkelijk doorvoeren om daarna nog een 3D print te laten maken. Dit proces kun je telkens goedkoop en snel herhalen tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Ondanks de vele voordelen met van 3D printers, schuilt er ook een gevaar in het gebruik van 3D printing tijdens je productontwikkeling.

3D printen waar moet je opletten?

Omdat 3D printen is opgebouwd uit laagjes, kun je vrijwel iedere complexe en denkbare vorm 3D printen. Gebruik je 3D printen gebruikt als testfase voor bijvoorbeeld een kunststof product of spuitgegoten onderdeel? Hou dan tijdens je ontwerp rekening met de spuitgiet mogelijkheden en niet de mogelijkheden van 3D printen.

Maar al te vaak krijgen wij aanvragen voor kunststof producten die al helemaal uitgedacht zijn en waar een 3D model prints van gemaakt is zijn die voldoet aan de wens van het project. Maar niet of ze ontzettend duur zijn om te laten produceren in spuitgieten.

Door vooraf in je ontwerp rekening te houden met het productieproces van spuitgieten en daarop je 3D print te laten maken, voorkom je nare verrassingen als hoge matrijs en productiekosten. Of erger, dat het product wat je bedacht hebt, helemaal niet met spuitgieten geproduceerd kan worden.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen

Productontwikkeling houdt in op een gestructureerde wijze een idee vertalen naar een eindproduct. (productinnovatie). De beste weg van productontwikkeling wordt doorlopen aan de hand van een gestructureerd stappenplan.

Dit hoeft in de praktijk niet altijd te betekenen dat alle processtappen in de aangegeven volgorde gebeuren. Om een snelle doorlooptijd te kunnen waarborgen worden bepaalde stappen ook parallel aan elkaar uitgevoerd of soms over geslagen als het niet noodzakelijk is.

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
Bekijk meer
gezondheidzorg - kunststof spuitgieten

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? 

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee?  Dan gaan wij graag het gesprek met je aan. 
Neem contact op
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder

Meer over 3D printen