3D printen
Utrecht

3D printen
Utrecht

Utrecht als meest centrale provincie van Nederland, kent een sterke maakindustrie. In deze regio wordt volop ontwikkeld en geproduceerd. Het is ook niet voor niets dat er ieder jaar in Utrecht de ESEF wordt georganiseerd. Dé beurs voor de maakindustrie.

Voor veel van deze productontwikkelingen zijn kunststof 3D onderdelen nodig. En waar kunststof producten worden ontwikkeld zijn 3D prints nodig.

Als specialist in de ontwikkeling van kunststof producten, maken wij graag jouw 3D print.

Gratis brainstormsessie
3D printen voor de maakindustrie in Utrecht.
Snelle doorlooptijd van 4 tot 6 werkdagen

Het ontwikkelen van een kunststof product of onderdeel kost al genoeg tijd. Daarom wil je in de prototype fase snel kunnen schakelen. Je wil snel de gewenste 3D print in huis hebben om testen mee te doen, zodat je weer een stap dichterbij het eindproduct bent.

Wij begrijpen dat als geen ander. Ons streven is om altijd binnen 6 werkdagen jouw 3D object geleverd te hebben. Heb je het sneller nodig? Geen probleem dan lopen wij graag een stapje harder.

3D printen: een belangrijke fase binnen productontwikkeling.

Uiteraard wil je dat jouw unieke kunststof product perfect is. Om dit te realiseren is het belangrijk dat je een partner kiest die alle stappen, van schets tot aan de productie, faciliteert volgens de juiste werkwijze. Zo werken wij met onze Create-your-product-roadmap in 6 stappen tot aan het moment dat jouw kunststof product of onderdeel uit de 3D printer komt rollen.

Een belangrijke stap binnen dit proces is prototyping. We maken altijd, voordat we een matrijs laten maken, eerst een 3D print. Dit is belangrijk, omdat je dan het gewenste product al functioneel kunt testen. Zo weet je zeker dat straks in productie geen nare verrassingen boven komen drijven.

Blijkt dat je ontwerp toch niet voldoet? Dan pas je eenvoudig het ontwerp aan en laat je snel én voordelig nog een 3D print maken.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen

Productontwikkeling houdt in op een gestructureerde wijze een idee vertalen naar een eindproduct. (productinnovatie). De beste weg van productontwikkeling wordt doorlopen aan de hand van een gestructureerd stappenplan.

Dit hoeft in de praktijk niet altijd te betekenen dat alle processtappen in de aangegeven volgorde gebeuren. Om een snelle doorlooptijd te kunnen waarborgen worden bepaalde stappen ook parallel aan elkaar uitgevoerd of soms over geslagen als het niet noodzakelijk is.

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
Bekijk meer
gezondheidzorg - kunststof spuitgieten

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? 

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee?  Dan gaan wij graag het gesprek met je aan. 
Neem contact op
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder

Meer over 3D printen