Kunststof projecten

Leuke kunststof projecten daar worden wij blij van. Vooral projecten met een uitdaging, waar we met een slim ontwerp jouw kunststof spuitgietproduct mogen realiseren.

kunststof spuitgieten producten van kunststof groene zikini met geel achtergrond
Quickscan aanvragen

Start uw product ontwikkeling

Voorbeeld case

Gezondheidzorg

Fietslabyrint biedt interactieve virtuele fietstochten, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen geen optie meer is. Fietslabyrint is een eenvoudig concept dat het plezier om te bewegen enorm vergroot en zo bijdraagt aan de kwaliteit van leven.

Samen met Fietslabyrint hebben we een kunststof houder ontwikkeld, voor de bevestiging van een besturingskast aan een televisie kolom.

Uitdaging

In deze case ging het om een start-up project waar het productieaantal rond de 1000 stuks lag.

Vanwege de complexiteit van het kunststof product in verhouding tot de aantallen, was door de aanvankelijke malkosten het project niet haalbaar.

Slim ontwerp

Door het product zo te ontwerpen dat het met een open/dicht matrijs geproduceerd kon worden, reduceerden de malkosten met 50% en was het project wel haalbaar.
Isar de boer review over Flinq

De samenwerking met Flinq Plastics / Pjotr was prettig en concreet.
Ze hebben goed meegedacht met het ontwerp en daar waar nodig aanpassingen gedaan om de productie zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.
Door het meedenken en de productie in eigen land heeft het hele project een korte doorlooptijd gehad. Snel, betaalbaar en betrouwbaar.

Isar de boer

Fietslabyrint

Benieuwd wat wij voor jouw kunststof idee kunnen betekenen?

Plan in de kalender een online afspraak in voor een gratis brainstormsessie.