Spuitgietproducten

Kunststof spuitgietproducten heb je in alle soorten en maten. En toch voldoet er zelden eentje compleet aan jouw unieke wensen en eisen. Wij helpen je daarom graag met de ontwikkeling en productie van jouw unieke kunststof product.

kunststof producten van spuitgieten
Quickscan aanvragen

Start uw product ontwikkeling

Is jouw idee geschikt voor kunststof spuitgieten?

Of jouw unieke idee geschikt is om te spuitgieten hangt af van een aantal factoren.

Iedere productietechniek en dus ook spuitgieten heeft zijn eigen mogelijkheden en belemmeringen. Toch zien we vaak dat als een product niet geschikt is voor spuitgieten, dit te maken heeft met:

 • De verhouding tussen het aantal te maken producten
 • De complexiteit van het product
 • De mal investering

Door slim om te gaan met het productdesign, kan spuitgieten ook al geschikt zijn voor lagere aantallen. Het kan bijvoorbeeld al vanaf 500 stuks. Twijfel je of jouw idee voor een product geschikt is voor spuitgieten? Laat ons het eens beoordelen. Vraag gerust een gratis brainstormsessie aan.

Producten & Projecten

Een greep uit onze unieke kunststof producten

Voor technische maakbedrijven in uiteenlopende markten en sectoren hebben wij tal van unieke producten mogen ontwikkelen en produceren.

kunststof spuitgieten producten van kunststof groene zikini met geel achtergrond

Kunststof houder

Deze kunststof houder is gemaakt van PA6 met glasvulling. De houder heeft als functie de bevestiging van een besturingskast aan een televisie kolom. 

kunststof spuitgieten producten van kunststof

Kunststof lekbak

Deze kunststof lekbak is gemaakt uit gerecycled ABS. De lekbak wordt toegepast in professionele koude & warme drankautomaten. 

kunststof producten van spuitgieten

Kunststof schaaldeel

Dit kunststof schaaldeel wordt gemaakt uit PA6 met glasvulling. Het wordt toegepast in de kalverhouderij voor de verdeling van het voer voor de dieren. 

Veelgestelde vragen

Met spuitgieten worden unieke kunststof producten ontwikkeld en geproduceerd naar de wens en behoefte van jou als klant.

Kunststof spuitgiet producten worden in tal van sectoren en markten toegepast voor een eindeloos aantal doeleindes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan gemaakt worden met spuitgieten. Kijk maar eens om je heen en je zult tientallen kunststof producten ontdekken die gemaakt zijn door middel van kunststof spuitgieten. Gaaf hè?

De tijd die het kost om een ontwerp te laten spuitgieten hangt af van de snelheid waarmee het afkoelt in de matrijs (mal). Bij dunne producten ligt dat tussen de 5 tot 30 seconden. Dikkere producten doen er iets langers over, namelijk enkele minuten. Meer tijd zit in het ontwerpen van uw unieke product. Om dit proces gestructureerd en efficiënt te laten verlopen, hebben wij een speciale roadmap ontwikkelt.

Een ontwikkelingstraject start altijd met één belangrijke vraag: welk materiaal is het meest geschikt voor mijn product en toepassing? Daarom hebben we de verschillende kunststofsoorten (thermoplasten) voor je op een rij gezet.

Polyamide (PA)
De toepassingen van PA (Nylon) is zeer divers. Door de goede thermische, mechanische en o.a. chemische bestendigheid van dit type materiaal is het geschikt een verscheidenheid aan toepassingen. Bijvoorbeeld in de lucht en ruimtevaart, elektronica, spoorbouw en tal van andere industrieën.

Acrylonitril Butadieen Styreen (ABS)
ABS is een veel voorkomende kunststof materiaalsoort. Dit materiaal kent veel toepassingen in allerlei uit één lopende producten. Je vindt het bijvoorbeeld terug in huishoudelijke apparatuur, telefoons, speelgoed (Lego bijvoorbeeld), reiskoffers en autobumpers. ABS kunststof is een slagvast en stevige kunststofsoort die met verschillende additieven te upgraden is.

Polyacetaal (POM)
POM kunststof vind je bijvoorbeeld terug in tandwielen, afdichtingen, geleidingsonderdelen, behuizingen en pompelementen. Dit als industriële, medische en voedingsgerelateerde toepassingen. Voor buiten toepassingen moeten er wel UV stabilisatoren worden toegepast.

Polyethyleen (HDPE)
Polyethyleen (HDPE) is uitermate geschikt voor leidingen voor gas, drinkwater en riolering. Dankzij de grote stijfheid van polyethyleen is deze kunststof soort goed geschikt voor leidingen die onder een flinke druk staan. Je vindt het bijvoorbeeld ook terug in koppelingen, afval containers, deksels, doppen van flessen en andere soorten van verpakking.

Polypropyleen (PP)
PP kunststof is een veel voorkomende kunststof spuitgiet soort. Dit materiaal kent veel toepassingen in allerlei uiteenlopende producten. PP is uitermate geschikt voor producten met hoge kwaliteitseisen. Bijvoorbeeld scharnieren, keukenmachines, tuinartikelen zoals tuinmeubelen, buizen & pijpen, filter onderdelen en tal van andere toepassingen.

Ben je benieuwd of het materiaal van je voorkeur het beste past bij jouw productidee? Neem gerust contact op, we denken graag met je mee.

Er zitten grote voordelen aan het laten spuitgieten van jouw unieke product. Graag zetten we een aantal van de belangrijkste voor je op een rij:

 • Hoge efficiëntie
 • Een hoge graad van precisie
 • Grote ontwerpvrijheid
 • Verschillende soorten kunststoffen
 • Kostenbesparend
 • Weinig verspilling
 • Gerecycled materiaal
 • Kleine en grote series mogelijk
 • Korte doorlooptijd

Benieuwd wat wij voor jouw kunststof idee kunnen betekenen?

Plan in de kalender een online afspraak in voor een gratis brainstormsessie.