Matrijzenbouw

Het kloppend hart van ieder kunststof spuitgiet product is de matrijs

matrijzenbouw

Bij ieder kunststof spuitgiet deel hoort immers een matrijs. Doordat wij in eigen beheer onze matrijzen ontwikkelen zijn we in staat om snel en voordelig kwalitatief hoogwaardige matrijzen te vervaardigen. Met deze matrijzen produceren we vervolgens jouw kunststof spuitgietproducten.

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Direct kennismaken of een offerte aanvragen?
100% vrijblijvend. Binnen 24 uur contact.
Offerte aanvragen

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 24 uur

  Ontvang binnen 24 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 4 weken

  Binnen 4 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Kan ik je verder helpen?
Stuur nu je vraag naar info@flinqplastics.nl
Zo produceren we jouw productVeelgestelde vragen
Spuitgietmatrijzen Ontwikkelen en Produceren

Matrijzenbouw in stappen bij FlinQ

De kwaliteit van de matrijs speelt een cruciale rol in het slagen van je kunststofproject. Bij FlinQ Plastics leggen we de lat hoog als het gaat om het ontwerpen van de matrijs. We stemmen elk detail af op wat jij nodig hebt.

Waarom is een goede matrijs zo belangrijk?
Het belang van een goed ontworpen matrijs kan nauwelijks worden overschat. Een matrijs is niet zomaar een vormgever; het is een cruciaal element dat de nauwkeurigheid, consistentie en kwaliteit van je eindproduct bepaalt.

Als de matrijs niet goed is ontworpen, kunnen er productiefouten optreden zoals vervormingen of inconsistenties, die tijd en geld kosten om te corrigeren. Bovendien zijn aanpassingen aan een bestaande matrijs vaak kostbaar en tijdsintensief.

Een zorgvuldig ontworpen matrijs optimaliseert dus niet alleen de productkwaliteit, maar draagt ook bij aan een efficiënter productieproces en een snellere time-to-market.

Waarom zou je voor FlinQ Plastics kiezen?
Onze experts ontwerpen en bouwen alle matrijzen in eigen beheer. Dit zorgt voor directe communicatie en een efficiënt ontwikkelproces.

Zo weet je zeker dat je eindproduct niet alleen technisch in orde is, maar ook financieel haalbaar.

Wat zijn de voordelen?
Je profiteert op vele fronten. Van een snelle time-to-market, kostenbesparing door een efficiënt ontwerp- en productieproces, en een eindproduct dat volledig aan jouw verwachtingen voldoet..

Zet de Eerste Stap in Kunststof productontwikkeling: Boek nu je gratis 45-min Kennismaking sessie

Haal meer uit je kunststof product idee! Boek een gratis en vrijblijvende 45-minuten brainstormsessie. Analyseer je concept, ontvang praktische tips en kom erachter wat je volgende stappen kunnen zijn. Plan nu jouw afspraak!

Veel gestelde vragen

Matrijzen voor spuitgieten zijn gespecialiseerde gereedschappen die worden gebruikt om kunststofproducten te vormen door gesmolten kunststof onder druk in de matrijs te injecteren.

Matrijzen worden gemaakt door het bewerken van een blok metaal met behulp van precisie verspaning technieken, zoals frezen, draaien en elektrische vonkerosie, om de gewenste vorm van het uiteindelijke te creëren. Laat je spuitgietmatrijs altijd door een specialist maken.

De levensduur van een matrijs afhankelijk van het materiaal, de productiehoeveelheid en het onderhoud, maar kan meestal tussen de 100.000 en 1 miljoen schots liggen.

De kosten van een matrijs kunnen sterk variëren, afhankelijk van de minimale van het ontwerp, de grootte, het materiaal en de verwachte levensduur. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van enkele duizenden tot honderdduizenden euro’s.

Kwaliteitscontrole kan worden uitgevoerd door visuele inspecties, metingen en met behulp van gespecialiseerde testapparatuur.

Veelvoorkomende problemen zijn slijtage, scheuren en vervorming. Regelmatig onderhoud, juiste materiaalkeuze en een goed ontwerp kunnen deze problemen voorkomen of verhelpen.

De kwaliteit en toleranties worden sterk beïnvloed door het ontwerp, de fabricage en het onderhoud van de matrijzen. Fouten in deze gebieden kunnen leiden tot gebrekkige onderdelen.

Sommige matrijzen kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten kunststoffen, maar het kan nodig zijn om de matrijs aan te passen aan de specifieke eigenschappen van de kunststof.

Een enkelvoudige matrijs produceert één onderdeel per cyclus, terwijl een meervoudige matrijs meerdere identieke onderdelen tegelijk kan produceren.

Koelkanalen helpen de matrijs op een gecontroleerde temperatuur te houden, wat essentieel is voor het behoud van de kwaliteit en cyclustijden.

Procesoptimalisatie kan worden bereikt door de juiste matrijskeuze, ontwerp, en onderhoud, evenals het zorgvuldig afstemmen van de spuitgietparameters.

Ontdek in 30 minuten het potentieel van jouw project tijdens onze brainstormsessie!

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een kunststof project wat je wilt laten vervaardigen maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit. Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof project? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Bekijk een selectie van onze reeds vervaardigde kunststofproducten

Ontdek onze kunststofproducten, van concept tot serieproductie, ontwikkeld in nauwe samenwerking met en voor onze klanten. Gericht op betaalbaarheid en maakbaarheid voor kleine tot middelgrote series, en lokaal geproduceerd.

Waterflow meter – Drinkwatersysteem
Sector: Toepassing: Simpel hulpmiddel voor het meten van waterinname van het pluimvee

Project USP's: Kostenbesparend ontwerp, eenvoudig gebruik, actief meegedacht

Vulblok – Solarpaneel
Sector: Uitdaging: Korte doorlooptijd - Volbracht in slechts 6 weken

Project USP's: Kostenbesparing, doorlooptijd, sterke producten.

Kunststof houder besturingskast TV-kolom
Sector: Uitdaging: Betaalbare oplossing voor kleine oplage serieproductie

Project USP's: Kostenreductie, esthetische uitstraling en snelle doorlooptijd

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper