Stalinrichting

Bij FlinQ hebben we veel ervaring in het spuitgieten van hoogwaardig kunststof producten voor de agrarische sector en landbouw sector. En dan met name in de stalinrichting en bouw. We hebben op het gebied van stalinrichting diverse kunststofonderdelen ontwikkeld en geproduceerd. Hierbij kun je denken aan een voeder- en luchtinlaat systeem voor de meest ideale leefomgeving. Wat in een stal enorm belangrijk is. Maar denk ook aan halffabricaten voor landbouwmachines.

Gratis brainstormsessie
Welke kunststof producten maken jullie voor de agrarische industrie?

Dat zijn verschillende producten, denk aan:

  • Onderdelen voor stallenbouw; zoals een kunststof voergoot,
  • Onderdelen voor luchtinlaat systemen
  • Onderdelen voor landbouwmachines

Hoe lang duurt de productontwikkeling?

Uit ervaring weten wij dat aspecten als snelle doorlooptijd, kleinere series en een lokale leverancier belangrijk zijn voor de agrarisch en landbouw sector. Daarom streven wij bij een project naar een doorlooptijd van maximaal 6 werkweken, series vanaf 500 stuks en wordt zowel de matrijs als de productie van de kunststof producten in Nederland geproduceerd. Een goed proces van productontwikkeling is daarom belangrijk.

Wat is de meest efficiënte weg van concept naar nieuw product?

Waar begin je met de ontwikkeling van een product? Er zijn vele mogelijkheden en belangrijke keuzes te maken. Maar wat is belangrijk en wat is onbelangrijk? Wat moet er gebeuren en in welke fase moet dit gebeuren? Wij hebben hiervoor een Create-your-product-roadmap ontwikkeld. Aan de hand van deze roadmap, brengen wij structuur in het gehele proces. Zo zorgen we dat jij de juiste keuze maakt in de juist fase van het ontwikkelproces. Wij nemen de regie uit handen en verzorgen het proces van idee tot serie productie.

Kunststof spuitgieten voor de stalinrichting en bouw

Kunststof spuitgieten wordt als productiemethode vaak toegepast voor de vervaardiging van kunststof onderdelen of halffabricaten in de agrarische en landbouw sector. En dan met name voor het inrichten van stallen en de bouw hiervan.

Als ervaren partner in spuitgieten kunt u als klant bij ons terecht voor al uw wensen rond spuitgieten, productontwikkeling en matrijzenbouw. Kennis, ervaring en passie worden gecombineerd met duidelijke communicatie, eerlijke prijzen en heldere afspraken.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis adviesgesprek

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Waar te beginnen met de ontwikkeling van een kunststof product? Er zijn vele mogelijkheden en belangrijke keuzes te maken. Maar wat is belangrijk en wat niet? Wat moet er gebeuren en in welke fase moet dit gebeuren? Wat is de meest efficiënte weg van concept naar nieuw product?
Bekijk meer

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor de gehele ontwikkeling en productie van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? 

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee?  Dan gaan wij graag het gesprek met je aan. 
Neem contact op
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder