Benieuwd naar Pjotr's verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder
Voorbeeld

Sorting

Tomra Sorting is al 50 jaar wereldwijd marktleider op het gebied van emballage-inname. Ze bieden totaaloplossingen om lege flessen en blikjes in te zamelen, te sorteren en te verwerken. Voor het verwerken van de flesinnamen produceren ze rollenbanen. De vraag van Tomra aan FlinQ Plastics was helder. Ze zochten een kunststof spuitgieter die actief mee wou denken bij de ontwikkeling en productie van een kunststof as voor hun rollenbanen.

Directe prijsopgave
Lees meer over deze case
spuitgietproduct voor fietslabyrint
Samen met Tomra hebben we een kunststof as ontwikkeld, voor de bevestiging van de rollers van een rollenbaan.
Uitdaging

In deze case kregen wij de aanvraag binnen als een product met een aantal antilossingen en dikwandige delen. Om de matrijsprijs zo voordelig mogelijk te houden hebben wij het ontwerp aangepast zodanig dat het een open/dicht versie werd. De dikke delen zijn vakkundig uitgehold.

Snelle doorlooptijd

Bij dit project was een snelle doorlooptijd van engineering, matrijzenbouw en productie erg belangrijk om te voorkomen dat er geen productie stilstand kwam bij de productie van de rollenbanen. Voor de hele ontwikkeling, matrijzenbouw en productie van deze kunststof asjes hadden we zo'n 6 weken de tijd.

Benieuwd naar de mogelijkheden
Goed meegedacht en snel geschakeld van ontwerp tot productie.
Jeroen Bakker
Tomra

Over Tomra

Waar te beginnen met de ontwikkeling van een kunststof product? Er zijn vele mogelijkheden en belangrijke keuzes te maken. Maar wat is belangrijk en wat is onbelangrijk? Wat moet er gebeuren en in welke fase moet dit gebeuren? Wat is de meest efficiƫnte weg van concept naar nieuw product?

Bekijk meer

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? 

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee?  Dan gaan wij graag het gesprek met je aan. 
Neem contact op
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis adviesgesprek

Wat onze klanten zeggen

Snel en flexibel

Van eerste telefoontje naar geleverde spuitgietproducten in Indonesië binnen 4 werkweken. FlinQ Plastics heeft een super prestatie en product geleverd. Wij zijn ongelooflijk blij met deze samenwerking.

Geerd Woldering
Ampowr
Lokaal produceren

De samenwerking met Flinq Plastics / Pjotr was prettig en concreet.
Ze hebben goed meegedacht met het ontwerp en daar waar nodig aanpassingen gedaan om de productie zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.
Door het meedenken en de productie in eigen land heeft het hele project een korte doorlooptijd gehad. Snel, betaalbaar en betrouwbaar.

Isar de Boer
Fiets Labyrinth
Goede kwaliteit

De samenwerking met FlinQ was erg prettig. Pjotr denkt met je mee, en schakelt snel. Doordat de productie in Nederland zit, ook vlot resultaat. Goede kwaliteit producten, direct vanaf de eerste productierun.

Julia van Bloois
Veromatic
Uitstekend meegedacht

Uitstekend meegedacht aan het juiste ontwerp en uitvoering. Snelle realisatie en eenvoudige installatie. Kortom onze wensen super vertaald naar het juiste eindproduct.

Frans Bostelaar
Frens Esveld