Klantcase: Efficiënte Kunststof Oplossing voor Flow Meter Group's Gasmeters

Uitdaging: Complex Ontwerp en Kleine Productie Series

Als ingenieurs-/productiebedrijf in energie- en gasmeetsystemen, streven we naar hoogwaardige producten. Onze uitdaging ontstond toen we een kunststof bajonet voor onze turbine- en roterende gasmeters wilden produceren in een kleine kunststof productie serie.

Het complexe ontwerp en de beperkte aantallen maakten iedere productiemethoden onbetaalbaar.

Gerealiseerd voor:
Machinebouw sector - kunststof spuitgieten
FlinQ een Betrouwbare Partner in Spuitgiet Oplossingen

''Flinq Plastics wist de prijs en kwaliteit van de kunststof bajonet in de juiste verhouding te brengen''

Samenwerking met Flinq Plastics voor een Oplossingsgericht Resultaat

Op zoek naar een oplossing voor onze uitdaging, vonden we in Flinq Plastics een partner die actief met ons meedacht.

Vanaf het eerste moment waren ze betrokken bij het ontwerpproces, de materiaalkeuze en het reduceren van de matrijskosten.

Hun expertise en ervaring in kunststof spuitgieten maakten het mogelijk om ons complexe ontwerp efficiënt te produceren.

kunststof spuitgiet bajonet

Creëren van Meerwaarde: Prijs en Kwaliteit in Juiste Verhouding

Flinq Plastics wist de prijs en kwaliteit van de kunststof bajonet in de juiste verhouding te brengen. Dankzij hun geavanceerde spuitgiettechnieken waren we in staat om een betaalbare oplossing te realiseren voor onze serie gasmeters.

De kunststof bajonet voldeed aan onze hoge kwaliteitseisen zonder concessies te doen aan functionaliteit en duurzaamheid.

Gemak en Snelheid van Levering

De vlotte communicatie en het prettige contact met Flinq Plastics maakten het hele proces een plezierige samenwerking. Ze zorgden voor een snelle levering, waardoor we onze productieplanning probleemloos konden volgen.

Het gemak en de snelheid van levering hebben onze verwachtingen overtroffen.

Samenvattend

Dankzij de samenwerking met Flinq Plastics hebben we een efficiënte kunststof oplossing gevonden voor onze turbine- en roterende gasmeters.

Het complexe ontwerp en de kleine serie werden haalbaar en betaalbaar gemaakt. Flinq Plastics heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn die proactief met ons meedenkt.

Wij als FMG zijn zeer tevreden met de geleverde meerwaarde en kijken uit naar verdere samenwerkingen in de toekomst.

 

Actief meegedacht

Actief meegedacht aan het ontwerp, materiaalkeuze en het reduceren van de matrijskosten. Leuk contact en vlotte communicatie.

Henk Lettink

Flow Meter Group BV
Machinebouw sector - kunststof spuitgieten

het bedrijf achter de case

Over Flow Meter Group BV

FMG is een ingenieurs-/productiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van energie- en gasmeetsystemen. FMG, gevestigd in Nederland, produceert een breed scala aan roterende en turbinegasmeters, volumeherleidingsapparaten, mastermeters en kalibratiebanken.Unieke productkenmerken zijn onder meer zelfdiagnose en sabotagepreventie. Alle producten en diensten zijn gecertificeerd door het Nederlandse NMi en voldoen aan de laatste EU- en/of OIML-richtlijnen.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
  kunststof houder besturingskast spuitgieten
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper