Kunststof spuitgiet case Flow Meter Group BV

Energie & gas systemen

Onze klant FMG schakelde ons in om een complex vraagstuk te vereenvoudigen, zodat de case haalbaar werd. Aan het ontwerp waren weinig mogelijkheden tot concessies en door de lage aantallen was een hoge matrijs investering niet te verantwoorden. Toch hebben we samen met FMG een haalbare case weten te creëren. Kritische eisen in de case waren:

 • Naadloze communicatie met de R&D afdeling van FMG
 • Eliminatie van ondersnijdingen door een slim ontwerp
 • Hoge treksterkte van het product.
Gerealiseerd voor:
machinebouw spuitgieten
bevestiging van een adapter

Samen met FMG hebben we een kunststof bajonet ontwikkeld

Oplossingen van FlinQ

FlinQ Plastics was in staat om een complex product te vertalen naar een eenvoudig ontwerp, welke geproduceerd kon worden met een open/dicht matrijs. Hierdoor viel de matrijs investering veel lager uit en werd de case haalbaar. Dit konden we doen door:

 • Eliminatie van ondersnijdingen door een slim ontwerp
 • Toevoeging van ribben om stijfheid te geven
 • Lijm en materiaal onderzoek uit te voeren

 

Waarom kunststof spuitgieten?

Dit project was uitermate geschikt om te spuitgieten.

 • Kostenbesparing matrijs en kunststof product door slim ontwerp
 • Aantallen +/- 2.000 st. per jaar
 • 1+1-Voudige matrijs
 • Lage stukprijs per kunststof onderdeel
 • Geen concessies hoeven doen op treksterkte.
 • Uitstekende ROI voor de matrijsinvestering

Actief meegedacht

Actief meegedacht aan het ontwerp, materiaalkeuze en het reduceren van de matrijskosten. Leuk contact en vlotte communicatie.

Henk Lettink

Flow Meter Group BV
machinebouw spuitgieten

het bedrijf achter de case

Over Flow Meter Group BV

FMG is een ingenieurs-/productiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van energie- en gasmeetsystemen. FMG, gevestigd in Nederland, produceert een breed scala aan roterende en turbinegasmeters, volumeherleidingsapparaten, mastermeters en kalibratiebanken.Unieke productkenmerken zijn onder meer zelfdiagnose en sabotagepreventie. Alle producten en diensten zijn gecertificeerd door het Nederlandse NMi en voldoen aan de laatste EU- en/of OIML-richtlijnen.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

  Bereken prijs

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper