Klantcase: Flow Meter Group

Gasmeetsystemen

Bij Flinq Plastics namen we met enthousiasme de uitdaging aan om voor FMG een efficiënte en kostenbewuste kunststofoplossing te ontwikkelen voor hun gasmeters, waarbij onze focus lag op kwaliteit, betaalbaarheid en snelle levering.

Gerealiseerd voor:
spuitgiet product flow meter
Klant aan het woord!

''Flinq Plastics wist de prijs en kwaliteit van de kunststof bajonet in de juiste verhouding te brengen''

Toen we voor een uitdaging stonden, was Flinq Plastics de partner die niet alleen met ons meedacht maar ook direct betrokken was bij elk aspect van het project, van ontwerp tot kostenbesparing.

Hun deskundigheid in spuitgieten was cruciaal voor het realiseren van ons complexe ontwerp op een efficiënte manier.

Dankzij Flinq Plastics vonden we de perfecte balans tussen kosten en kwaliteit, waarmee we een betaalbare en kwalitatief hoogstaande bajonet voor onze gasmeters konden produceren. Hun technologie en aanpak garandeerden dat we geen concessies hoefden te doen aan de functionaliteit of duurzaamheid van het product.

De samenwerking met Flinq Plastics kenmerkte zich door gemak en efficiëntie, met een snelle levering die ons in staat stelde om onze productieschema’s naadloos te volgen. De uitstekende communicatie droeg bij aan een soepel verloop en overtrof onze verwachtingen.

Met Flinq Plastics hebben we een oplossing gerealiseerd die zowel efficiënt als kosteneffectief is voor onze gasmeters. Dit project bewijst dat zelfs complexe ontwerpen en kleine series haalbaar en betaalbaar kunnen zijn met de juiste partner.

Als FMG zijn we uiterst tevreden over de toegevoegde waarde van Flinq Plastics en kijken we uit naar toekomstige projecten.

Actief meegedacht

Actief meegedacht aan het ontwerp, materiaalkeuze en het reduceren van de matrijskosten. Leuk contact en vlotte communicatie.

Henk Lettink

Flow Meter Group BV
spuitgiet product flow meter

het bedrijf achter de case

Over Flow Meter Group BV

FMG is een ingenieurs-/productiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van energie- en gasmeetsystemen. FMG, gevestigd in Nederland, produceert een breed scala aan roterende en turbinegasmeters, volumeherleidingsapparaten, mastermeters en kalibratiebanken.Unieke productkenmerken zijn onder meer zelfdiagnose en sabotagepreventie. Alle producten en diensten zijn gecertificeerd door het Nederlandse NMi en voldoen aan de laatste EU- en/of OIML-richtlijnen.

Ontdek samen in 30 minuten jouw projectpotentieel!

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Zoek je hulp bij het ontwerpen en produceren van een kunststofproduct, van materiaalkeuze tot kostenbeheersing, en streef je naar de perfecte balans tussen ontwerp, wensen, budget en techniek? Ben je op zoek naar een partner met expertise die jou begeleidt van idee tot aan productie? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Plan kennismaking

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Zelf een kunststof product laten vervaardigen?

Bekijk al onze diensten
Kies met ons de ideale productietechniek voor jouw kunststofproject. We selecteren de beste productietechnieken specifiek voor jouw project, waarbij we altijd streven naar betaalbaarheid, maakbaarheid en haalbaarheid. Ons team beheert het volledige realisatie traject, van het eerste idee tot met de serieproductie, om een naadloos, tijd- en kostenefficiënt proces te waarborgen.
 • Productontwikkeling

  Realiseer snel jouw kunststof producten met onze efficiënte productontwikkeling. We bieden deskundige begeleiding van concept tot realisatie, altijd met focus op betaalbaarheid, maakbaarheid, haalbaarheid en snelle doorlooptijd.
  Lees verder
 • Kunststof spuitgieten

  Voor al jouw kunststof spuitgietbehoeften, van 500 tot 100.000 stuks, bieden we snelle doorlooptijden. We zijn toegewijd aan betaalbare, hoogwaardige producties, nauwkeurig afgestemd op jouw vereisten, voor zowel kleine als middelgrote series.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Kies met ons de optimale techniek voor jouw kunststofprojecten. Van 3D printen tot alternatieve methoden als vacuümgieten, we vinden samen haalbare, betaalbare oplossingen met snelle doorlooptijden, voor maximale efficiëntie en kostenbesparing.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper