Klantcase: Efficiënt Kunststof Onderdeel voor Voedersysteem Kalverenstal

Uitdaging: Vereenvoudiging van een Complex Kunststof Onderdeel

Als bedrijf gespecialiseerd in het aanleggen van voersystemen voor de kalverhouderij, stonden we voor een belangrijke uitdaging. We hadden een kunststof onderdeel nodig voor ons voedersysteem in de kalverenstal.

Het bestaande ontwerp was echter lastig te assembleren en voldeed niet volledig aan onze functionele eisen. We waren op zoek naar een oplossingsgerichte ontwikkelpartner die het ontwerp kon vereenvoudigen, terwijl prijs en kwaliteit in de juiste verhouding zouden blijven.

Daarnaast was het van essentieel belang dat het onderdeel snel herleverbaar zou zijn om aan de vraag van onze klanten te kunnen voldoen.

Gerealiseerd voor:
Spuitgiet schaaldeel kalvervoeder systemen
FlinQ een Betrouwbare Partner in Spuitgiet Oplossingen

''Flinq Plastics overtrof onze verwachtingen door meerwaarde te creëren voor ons project''

Samenwerking met Flinq Plastics voor een Efficiënte Oplossing

Toen we Flinq Plastics benaderen, werden we direct aangenaam verrast door hun proactieve benadering en expertise in kunststofproductie.

Ze begrepen de kritische eisen van ons project en waren vastbesloten om een oplossing te vinden die aan onze verwachtingen voldeed.

Ze stelden voor om het ontwerp te vereenvoudigen naar een schaaldeel en de matrijs naar een open/dicht oplossing, waardoor het onderdeel eenvoudiger te monteren en te installeren zou zijn.

kunststof spuitgiet kalvervoer splitsing

Creëren van Meerwaarde

Flinq Plastics overtrof onze verwachtingen door meerwaarde te creëren voor ons project.

Het vereenvoudigde ontwerp en de open/dicht matrijs zorgden niet alleen voor een gemakkelijkere assemblage, maar maakten het ook mogelijk om het kunststof onderdeel snel en efficiënt te herleveren.

Dit gaf ons de flexibiliteit die we nodig hadden om onze klanten snel en adequaat van dienst te zijn.

 

Prijs en Kwaliteit in Juiste Verhouding

Een van onze belangrijkste doelen was om een betaalbare oplossing te vinden zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Flinq Plastics leverde een hoogwaardig product tegen een prijs die perfect in verhouding stond tot de functionaliteit en duurzaamheid van het onderdeel. Dit stelt ons in staat om een kostenbesparende en efficiënte oplossing te bieden aan onze klanten.

 

Samenvattend

Dankzij de samenwerking met Flinq Plastics hebben we nu een efficiënt en functioneel kunststof onderdeel voor ons voedersysteem in de kalverenstal.

Flinq Plastics bleek een betrouwbare en oplossingsgerichte ontwikkelpartner te zijn, die prijs en kwaliteit perfect in verhouding bracht.

Het creëren van meerwaarde en het vertalen van onze wensen naar het juiste eindproduct waren cruciaal in deze succesvolle samenwerking.

We kijken met voldoening terug op dit project en zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst opnieuw kunnen vertrouwen op de expertise van Flinq Plastics voor nieuwe uitdagingen.

Uitstekend meegedacht

Uitstekend meegedacht aan het juiste ontwerp en uitvoering. Snelle realisatie en eenvoudige installatie. Kortom onze wensen super vertaald naar het juiste eindproduct.

Frans Bostelaar

Frens Esveld
Spuitgiet schaaldeel kalvervoeder systemen

het bedrijf achter de case

Over Frens Esveld

Frens Esveld, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van voersystemen voor de kalverhouderij. Ook voor onderdelen zoals silo’s, mengers, boilers, CV ketels, pompen, RVS leidingwerk, verlichting, ventilatie en biomassa kachels kunt u bij Frens Esveld terecht. Naast levering van bovenstaande producten, leggen wij alles aan. Frens Esveld staat voor kwaliteit & goede service.

Ontdek in 30 minuten het potentieel van jouw project tijdens onze brainstormsessie!

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een kunststof project wat je wilt laten vervaardigen maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit. Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof project? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Zelf een kunststof product laten vervaardigen?

Bekijk al onze diensten
Kies met ons de ideale productietechnieken voor jouw kunststofproject. We selecteren de beste productietechnieken specifiek voor jouw project, waarbij we altijd streven naar betaalbaarheid, maakbaarheid en haalbaarheid. Ons team beheert het volledige realisatie traject, van het eerste idee tot met de serieproductie, om een naadloos, tijd- en kostenefficiënt proces te waarborgen.
 • Productontwikkeling

  Realiseer snel jouw kunststof producten met onze efficiënte productontwikkeling. We bieden deskundige begeleiding van concept tot realisatie, altijd met focus op betaalbaarheid, maakbaarheid, haalbaarheid en snelle doorlooptijd.
  Lees verder
 • Kunststof spuitgieten

  Voor al jouw kunststof spuitgietbehoeften, van 500 tot 100.000 stuks, bieden we snelle doorlooptijden. We zijn toegewijd aan betaalbare, hoogwaardige producties, nauwkeurig afgestemd op jouw vereisten, voor zowel kleine als middelgrote series.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Kies met ons de optimale techniek voor jouw kunststofprojecten. Van 3D printen tot alternatieve methoden als vacuümgieten, we vinden samen haalbare, betaalbare oplossingen met snelle doorlooptijden, voor maximale efficiëntie en kostenbesparing.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper