Klantcase: Efficiënte en Betaalbare Kunststof Oplossing voor Bike Labyrinth

Uitdaging: Betaalbare oplossing voor kleine oplage serieproductie

Als een toonaangevende aanbieder van interactieve virtuele fietstochten voor mensen voor wie buiten fietsen geen optie meer is, stonden we voor een uitdagende opdracht.

We hadden een betaalbare en hoogwaardige kunststof oplossing nodig voor onze besturingskast in de TV-kolom. Het was essentieel om een oplossingsgerichte ontwikkel en spuitgiet partner te vinden die kleine series kunststof producten kon leveren, zonder concessies te doen aan prijs en kwaliteit.

Gerealiseerd voor:
FlinQ een Betrouwbare Partner in Spuitgiet Oplossingen

''Al vanaf het eerste contact was de samenwerking met Pjotr van Flinq Plastics prettig en concreet''

Samenwerking met Flinq Plastics voor een Efficiënte Oplossing

In onze zoektocht naar de juiste spuitgiet partner kwamen we bij Flinq Plastics terecht. Al vanaf het eerste contact was de samenwerking met Pjotr van Flinq Plastics prettig en concreet.

Ze begrepen onze behoeften en dachten actief mee over het ontwerp en de productie van de kunststof houder voor onze besturingskast.

kunststof houder besturingskast spuitgieten

Oplossingsgerichte Ontwikkeling

Flinq Plastics heeft onze uitdaging omgezet in een efficiënte oplossing. Ze vereenvoudigden het kunststof ontwerp en de matrijs naar een open/dicht oplossing, waardoor de productie veel simpeler en kostenefficiënter werd.

Door hun doortastende aanpak en oog voor detail konden we de prijs en kwaliteit van het product in de juiste verhouding houden.

Plezierige Samenwerking

De samenwerking met Flinq Plastics verliep zeer plezierig. Ze luisterden naar onze wensen en waren altijd bereid om waar nodig aanpassingen te doen aan het ontwerp om ons montageproces te optimaliseren.

De keuze om de productie in eigen land te laten plaatsvinden zorgde voor een korte doorlooptijd van het hele project. Snel, betaalbaar en betrouwbaar – dat is wat we zochten en dat is precies wat Flinq Plastics heeft geleverd.

Samenvattend

Dankzij de samenwerking met Flinq Plastics hebben we een efficiënte en betaalbare kunststof oplossing gekregen voor onze besturingskast in de TV-kolom. Hun oplossingsgerichte ontwikkeling en focus op prijs en kwaliteit hebben ons positief verrast.

Bike Labyrinth kijkt met plezier terug op een succesvolle samenwerking met Flinq Plastics en zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst opnieuw kunnen rekenen op hun expertise en betrouwbaarheid voor nieuwe uitdagingen.

Simpel en efficiënt

De samenwerking met Flinq Plastics / Pjotr was prettig en concreet. Ze hebben goed meegedacht met het ontwerp en daar waar nodig aanpassingen gedaan om de productie zo simpel en efficiënt mogelijk te houden. Door het meedenken en de productie in eigen land heeft het hele project een korte doorlooptijd gehad. Snel, betaalbaar en betrouwbaar.

Isar de Boer

Fietslabyrint

het bedrijf achter de case

Over Fietslabyrint

Fietslabyrint biedt interactieve virtuele fietstochten, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen geen optie meer is. Fietslabyrint is een eenvoudig concept dat het plezier om te bewegen enorm vergroot en zo bijdraagt aan de kwaliteit van leven.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
  kunststof houder besturingskast spuitgieten
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper