Kunststof spuitgiet case Fietslabyrint

Gezondheidszorg

Bike labyrint was op zoek naar een sterk, aantrekkelijk onderdeel met een naadloos ontwerp en weinig tot geen afwerking.Kostenbesparing en doorlooptijd was belangrijk, maar niet ten kosten van de sterkte van het kunststof product. Kritische eisen waren:

 • Naadloze communicatie met de R&D afdeling van Bike labyrint
 • Betrouwbare levering van productieonderdelen.
 • Kostenreductie van productie en product investeringen.
 • Esthetisch hoogwaardige uitstraling
Gerealiseerd voor:
voor de bevestiging van een besturingskast aan een televisie kolom

Samen met Fietslabyrint hebben we een kunststof houder ontwikkeld

Oplossing FlinQ

FlinQ Plastics was in staat om rechtstreeks met het ontwerpteam samen te werken om de beste aspecten van het kunststof onderdeel toe te passen, waardoor de gewenste dikte, sterkte en kostenbeheersing werden gecreëerd, allemaal binnen één enkel onderdeel.

 • Vermindering van de dikte en het gewicht van de onderdelen
 • Eliminatie van ondersnijdingen
 • Consistentie van onderdeelkwaliteit en tijdige levering
 • Esthetisch hoogwaardige uitstraling te creëren

Waarom kunststof spuitgieten?

Dit project was uitermate geschikt om te spuitgieten.
 • Kostenbesparing matrijs en kunststof product door slim ontwerp
 • Aantallen +/- 1.000 st. per jaar
 • 1-voudige matrijs uit aluminium
 • Lage stukprijs per kunststof onderdeel
 • Uitstekende ROI voor de matrijsinvestering

Simpel en efficiënt

De samenwerking met Flinq Plastics / Pjotr was prettig en concreet. Ze hebben goed meegedacht met het ontwerp en daar waar nodig aanpassingen gedaan om de productie zo simpel en efficiënt mogelijk te houden. Door het meedenken en de productie in eigen land heeft het hele project een korte doorlooptijd gehad. Snel, betaalbaar en betrouwbaar.

Isar de Boer

Fietslabyrint

het bedrijf achter de case

Over Fietslabyrint

Fietslabyrint biedt interactieve virtuele fietstochten, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen geen optie meer is. Fietslabyrint is een eenvoudig concept dat het plezier om te bewegen enorm vergroot en zo bijdraagt aan de kwaliteit van leven.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

  Bereken prijs

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper