Kunststof spuitgiet case Ampowr

Energieopslag

Onze klant Ampowr schakelde ons in voor een spoedopdracht. Voor een project in Indonesië moest binnen 4 weken een behuizing voor printplaten ontworpen, geproduceerd en geleverd worden. Kritische eisen waren:

 • Naadloze communicatie met de R&D afdeling van Ampowr.
 • Betrouwbare en super snelle levering van productieonderdelen.
Gerealiseerd voor:
voor elektronica in hun energieopslag container

Samen met Ampowr hebben we een kunststof behuizing ontwikkeld

Oplossing van FlinQ

FlinQ Plastics was in staat om super snel te schakelen, waardoor de gewenste levertijd van hoogwaardige kunststof behuizingen gewaarborgd werden. Dit konden we door:

 • Eliminatie van ondersnijdingen door een slim ontwerp
 • Gebruik te maken van onze standaard voorraad gerecycled ABS
 • Matrijs binnen 5 dagen te ontwerpen en produceren.
 • Rechtstreek te leveren in Indonesië

Waarom kunststof spuitgieten?

Dit project was uitermate geschikt om te spuitgieten.

 • Kostenbesparing matrijs en kunststof product door slim ontwerp
 • Aantallen +/- 5.000 st. per jaar
 • Vervaardiging van een aluminium matrijs
 • Lage stukprijs per kunststof onderdeel
 • Uitstekende ROI voor de matrijsinvestering

Een super prestatie

Van eerste telefoontje naar geleverde spuitgietproducten in Indonesia binnen 4 werkweken. FlinQ Plastics heeft een super prestatie en product geleverd. Wij zijn ongelooflijk blij met deze samenwerking.

Geerd Woltering

Ampowr

het bedrijf achter de case

Over Ampowr

Ampowr staat voor om de Switch the Flick™ te maken, waarbij we het conventionele energielandschap 180˚ veranderen in de nieuwe toekomst van energie door uw systemen te creëren en te configureren op basis van batterijen, kasten en gecontaineriseerde oplossingen. De toekomst van energie zal worden aangestuurd vanuit Behind-the-Meter met Utilities als back-up.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

  Bereken prijs

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper