Prototype bij FlinQ Plastics

Prototype in kunststof productontwikkeling:

prototype maken

Op zoek naar een betrouwbare partner voor je kunststofproductie? FlinQ Plastics biedt je de zekerheid van hoogwaardige prototyping en matrijzenbouw.

Bespaar tijd en kosten door vanaf het begin op maat gemaakte oplossingen te krijgen die perfect aansluiten op jouw behoeften en budget.

Zorg voor een efficiënte time-to-market en een product dat 100% voldoet aan jouw verwachtingen.

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Direct kennismaken of een offerte aanvragen?
100% vrijblijvend. Binnen 24 uur contact.
Offerte aanvragen

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 48 uur

  Ontvang binnen 48 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 8 weken

  Binnen 8 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Kan ik je verder helpen?
Stuur nu je vraag naar info@flinqplastics.nl
Zo produceren we jouw productVeelgestelde vragen
Het belang van een prototype

Waarom prototypes cruciaal zijn voor jouw kunststof productontwikkeling

Een goed ontworpen en uitgevoerd prototype kan de prestaties en kwaliteit van het uiteindelijke kunststof product aanzienlijk verbeteren.

Het helpt ook om kosten en tijd te besparen door mogelijke problemen vroegtijdig te identificeren en te corrigeren.

Zekerheid over Kwaliteit:
Met een goed prototype weet je zeker dat jouw eindproduct van hoge kwaliteit zal zijn.

Eventuele ontwerpfouten worden vroegtijdig ontdekt en gecorrigeerd, waardoor je minder risico loopt op kostbare fouten later.

Efficiëntie in tijd en geld:
Door nu een prototype te laten maken, bespaar je tijd en onvoorziene kosten in het productieproces.

Dit maakt jouw hele project efficiënter en economisch meer haalbaar.

Maatwerk mogelijkheden:
FlinQ Plastics biedt diverse prototyping-technieken, waardoor jouw prototype nauwkeurig kan worden afgestemd op je specifieke behoeften en verwachtingen.

Analyse en optimalisatie:
Met het prototype kun je jouw productidee uitvoerig testen. Hierdoor kun je gerichte aanpassingen doen voordat je overgaat tot massaproductie, zodat je het meeste uit je investering haalt.

Risico’s beheersen:
Een prototype helpt je de risico’s te minimaliseren en je project efficiënter te maken.

Dit geeft je de zekerheid dat je een product op de markt brengt dat helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

Deze voordelen geven je als klant meer zekerheid en controle over de ontwikkeling van je product, van het concept tot het eindproduct.

Zet de eerste stap in kunststof productontwikkeling: Boek nu je gratis 45-min kennismaking sessie

Haal meer uit je kunststof product idee! Boek een gratis en vrijblijvende 45-minuten brainstormsessie. Analyseer je concept, ontvang praktische tips en kom erachter wat je volgende stappen kunnen zijn. Plan nu jouw afspraak!

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

Veel gestelde vragen

Een prototype is een vroeg model of monster van een product, ontworpen om het concept te testen en te verfijnen. Het kan een fysieke constructie zijn of een virtuele representatie, afhankelijk van het doel.

Het maken van een prototype begint met een duidelijk idee of concept. Schetsen, 3D-modellering en het gebruik van prototypingtools helpen bij de ontwikkeling. Fysieke prototypes kunnen worden gebouwd met materialen zoals plastic, metaal of papier, terwijl softwareprototypes met codering en speciale software kunnen worden gemaakt.

Prototyping helpt ontwerpfouten vroegtijdig te ontdekken, vergemakkelijkt communicatie tussen teamleden, stelt ontwerpers in staat om gebruikersfeedback te krijgen, en maakt het mogelijk om het product snel te itereren en te verbeteren.

Een prototype is een voorlopig model dat wordt gebruikt om ideeën te testen en te verfijnen, terwijl een eindproduct de definitieve versie is die klaar is voor productie en verkoop. Prototypes kunnen ruwer zijn en niet alle functies van het uiteindelijke product bevatten.

De kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van de complexiteit, materialen, en technologieën die worden gebruikt. Het kan variëren van enkele tientallen euro’s voor eenvoudige modellen tot duizenden of zelfs tienduizenden voor geavanceerde industriële prototypes.

Materialen variëren afhankelijk van het type en doel van het prototype. Gemeenschappelijke materialen zijn onder andere plastic, hout, metaal, papier, en virtuele materialen voor softwareprototyping.

Rapid prototyping is een proces waarbij snel een schaalmodel van een deel of geheel van een product wordt gemaakt met behulp van moderne CAD-ontwerpen en 3D-printingtechnologieën.

De fasen van prototyping omvatten conceptvorming, ontwerp, bouw, testen, iteratie en verfijning, en overgang naar productie.

Dit kan variëren van eenvoudige handmatige tests tot geavanceerde simulaties en gebruikersfeedbacksessies, afhankelijk van het product en de doelen.

Hoewel nuttig, kan prototyping tijd- en kostenintensief zijn, en onrealistische verwachtingen creëren als het niet goed wordt beheerd.

Begin met een duidelijk concept, maak ontwerpschetsen, selecteer geschikte materialen, en gebruik technieken zoals 3D-printen, modellering, of handmatige constructie om het te bouwen.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
  kunststof houder besturingskast spuitgieten
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder

Meer over productontwikkeling

Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper