Over FlinQ Plastics

Over ons

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat maken? Plan een gratis Brainstormsessie in op onze website.

Er is zoveel mogelijk! En is jouw idee of concept eigenlijk wel geschikt om te laten produceren? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je wel wat anders aan je hoofd. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Als je op zoek bent naar een partner die helemaal thuis is in deze materie, dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Jouw product kan waarschijnlijk heel goed gemaakt worden door middel van spuitgieten. Dit kent oneindig veel mogelijkheden om unieke kunststofproducten en halffabricaten te maken. Als er een ander proces nodig is, dan zorgen wij daar ook voor.

Over Pjotr

Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik in het familiebedrijf ben gaan werken. Sinds 1947 al actief als kunststof spuitgieter.

Na ruim 5 jaar werkzaam geweest te zijn in het familiebedrijf werd het tijd voor een volgende stap, meer te zien en mezelf verder te ontwikkelen.

Zo kwam ik terecht bij Injextru Plastics: de marktleider in België op het gebied van ‘Custom made’ kunststof profielen.

Na bijna vier jaar met veel plezier en ambitie voor Injextru Plastics gewerkt te hebben was het in 2020 tijd om mijn jongensdroom na te jagen: Ondernemen in de wereld van kunststof producten.
 • Ons ontwikkelproces van stap tot stap

  Zo produceren we jouw product

  Veel gestelde vragen

  Productontwikkeling van kunststof producten is een  vakgebied, met meerdere disciplines. Om een goed kunststof product te ontwikkelen heb je een technisch tekenaar nodig, met verstand van spuitgieten en matrijzenbouw, een matrijzenmaker en spuitgieter. Door de juiste partijen samen te laten werken in het ontwikkelingsproces, wordt de kans op een succesvol product vergroot.

  Bij FlinQ hebben we al deze expertise al om ons heen. Zo zijn wij in staat om jouw kunststof product van schets tot eindproduct te ontwikkelen, produceren en leveren. Jij als klant wordt dus geheel ontlast en kan vertrouwen op het gewenste eindresultaat.

  Er is veel mogelijk in de ontwikkeling van een kunststof product. Iedere ontwikkeling vraagt een traject op maat en een andere route binnen de 6 pijlers van kunststof productontwikkeling. Vraag een gratis brainstormsessie aan op onze website om jouw beoogde traject te bespreken.

  In een tijd waar de ene productontwikkeling de andere opvolgt beseffen wij dat een snelle doorlooptijd van idee naar eindproduct belangrijk is. Daarom streven wij ernaar binnen 8 werkweken de eerste FOT’s te leveren.

  Het aantal verschillende soorten thermoplastische kunststoffen is dankzij de vele opties bijna eindeloos. Iedere kunststof heeft zijn eigen unieke eigenschappen en mogelijkheden. Sommige van deze kunststoffen kunnen zelfs met elkaar gecombineerd worden. Zo is er altijd een kunststof soort dat voldoet aan jouw eisen.

  Er wordt vaak gedacht dat kunststof spuitgieten alleen kan vanaf grote aantallen. Maar ook voor kleinere aantallen kunststof producten staan wij voor je klaar met spuitgieten. Zo vinden wij series vanaf 500 stuks al interessant om te produceren.

  Om een goed kunststof product te ontwikkelen komt veel expertise kijken. Win daarom altijd voordat je begint expertise in bij een expert op het gebied van kunststof spuitgieten en matrijzenbouw.

  Bij FlinQ kun je daarom een gratis brainstormsessie aanvragen. In deze sessie toetsen we de haalbaarheid van het idee en bespreken we de mogelijkheden

  Kunststof spuitgieten is de meest voorkomende productietechniek voor het maken van hoogwaardige kunststof producten. Maar wat is kunststof spuitgieten precies?

  Heel simpel uitgelegd; kunststofkorrels worden omgesmolten tot een plastische massa. Die massa wordt onder hoge druk in een matrijs (mal) gespoten. In de matrijs stolt de massa in de vorm van het gewenste kunststof product.

  Na de koeltijd gaat de matrijs open en valt het kunststof onderdeel eruit.

  Spuitgieten is een verwerkingstechniek waarmee kunststof producten worden vervaardigd. Allereerst wordt het granulaat of poeder door verhitting vloeibaar gemaakt.

  Vervolgens wordt onder hoge druk de kunststof door een spuitkop in een matrijs gespoten. De matrijs bestaat uit twee delen die tijdens het proces tegen elkaar schuiven. Hierdoor ontstaat er een gesloten geheel. Aan één zijde van de matrijs zit een opening voor de spuitkop.

  Ten tweede wordt het plastische materiaal via de spuitkop de matrijs ingespoten. Dit noemt men de injectietijd. Nadat de injectietijd is afgerond, start de koeltijd. Door middel van afkoeling in de matrijs stolt de kunststof. Hierdoor krijgt het product de gewenste vorm.

  Ten slot bewegen na het afronden van de koeltijd de matrijsdelen uit elkaar. Als laatste stap kunnen de producten uit de matrijs vallen. Waarna het proces automatisch begint aan de volgende cyclus.

  Er zitten vele voordelen aan het kunststof spuitgieten van jouw unieke kunststof product. Graag zetten we een aantal van de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

  • Hoge efficiëntie
  • Een hoge graad van precisie
  • Grote ontwerpvrijheid
  • Verschillende soorten kunststoffen
  • Kostenbesparend
  • Weinig verspilling
  • Gerecycled materiaal
  • Kleine en grote series mogelijk
  • Korte doorlooptijd

  Wat onze klanten zeggen

  Eerlijke communicatie

  Erg spannend als je voor het eerst een nieuw kunststof onderdeel laat produceren. FlinQ communiceert eerlijk en snel, en neemt alle tijd om onze wensen zo goed mogelijk te realiseren. Uitstekende partij die niet de interesse verliest zodra de verkoop is gesloten! Dit geeft ons het vertrouwen dat dit project gaat slagen. Zeker vijf sterren waardig.

  Marco Janssen
  ZOEM B.V.
  Lokaal produceren

  De samenwerking met Flinq Plastics / Pjotr was prettig en concreet. Ze hebben goed meegedacht met het ontwerp en daar waar nodig aanpassingen gedaan om de productie zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

  Door het meedenken en de productie in eigen land heeft het hele project een korte doorlooptijd gehad. Snel, betaalbaar en betrouwbaar.

  Isar de Boer
  Fiets Labyrinth
  Volgens afspraak

  De samenwerking met Flinq/Pjotr beviel erg goed. We hebben net de eerste order afgehandeld. Prettige en snelle communicatie, en alles volgens afspraak. Kennis van het product, denkt goed mee over eventuele verbeteringen. Pjotr geeft realistische levertijden af, die ook gehaald worden.

  Adriaan Kooij
  DGS PS B.V.
  Professionele aanpak

  Flinq Plastics vertaalde ons bestaande freesproduct naar een spuitgietbare variant, wat onze kosten verlaagde zonder concessies aan kwaliteit te hoeven doen. Professionele aanpak en snelle levering maakten dit een plezierige samenwerking. “Zeer tevreden met de meerwaarde, kwaliteit en doorlooptijd en we kijken uit naar toekomstige projecten met Flinq.

  Ton Stokman
  Blom groep BV
  Goede kwaliteit

  De samenwerking met FlinQ was erg prettig. Pjotr denkt met je mee, en schakelt snel. Doordat de productie in Nederland zit, ook vlot resultaat. Goede kwaliteit producten, direct vanaf de eerste productierun.

  Julia van Bloois
  Veromatic
  Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
  Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
  Whitepaper