Kunststof lasersnijden

Jouw kunststof lasersnij producten lokaal en duurzaam geproduceerd

kunststof lasersnijden

Op zoek naar een partner voor het betaalbaar en haalbaar lasersnijden van jouw kunststof projecten?

Bij ons vind je expertise in het optimaliseren van kunststofproducten voor zowel unieke items als kleine productieseries, met een focus op kostenefficiëntie.

Bij FlinQ zijn we ons bewust van de complexe uitdagingen waar je mee te maken krijgt.

Onze rol strekt zich uit verder dan die van een standaard kunststof productiebedrijf; we leveren oplossingen die jouw kunststofproject realistisch, betaalbaar en optimaal uitvoerbaar maken.

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Direct kennismaken of een offerte aanvragen?
100% vrijblijvend. Binnen 24 uur contact.
Offerte aanvragen

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 24 uur

  Ontvang binnen 24 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 4 weken

  Binnen 4 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Kan ik je verder helpen?
Stuur nu je vraag naar info@flinqplastics.nl
Zo produceren we jouw productVeelgestelde vragen
Expertise in kleinschalige producties van technische producten en halffabricaten

Lokaal kunststof lasersnijden: precisie en toegankelijkheid voor jouw projecten

Bij FlinQ specialiseren we ons in lasersnijprojecten voor kunststof, ideaal voor kleine series en unieke ontwerpen. We begrijpen het belang van precisie en een op maat gemaakte benadering.

Voor jou betekent dit een partnerschap gericht op de nauwkeurigheid, efficiëntie en betaalbaarheid van je project. We zijn toegewijd aan het realiseren van je kunststofproject, met behoud van hoge kwaliteit en binnen budget.

Met FlinQ kies je voor een partner die de fijne kneepjes van kunststof lasersnijden begrijpt, evenals jouw behoefte aan een nauwkeurig en kostenbewust proces.

Waarom kiezen voor FlinQ?

Onze focus op nauwkeurigheid zorgt dat we afstemmen op jouw specifieke eisen en ontwerp, voor een precies en doeltreffend eindresultaat.

Efficiëntie is cruciaal in onze aanpak. Jouw ontwerpen worden met technologische precisie in kunststof gesneden, voor producten van hoge kwaliteit.

Betaalbaarheid is essentieel. We zorgen ervoor dat ook kleinschalige producties toegankelijk blijven zonder in te boeten op nauwkeurigheid en kwaliteit.

Onze inzet voor lokaal produceren garandeert snelle levering en directe communicatie, terwijl we bijdragen aan duurzaamheid.

Start nu met jouw kunststof lasersnij project: Reserveer je gratis 30-minuten kennismakingssessie.

Boek een gratis en vrijblijvende 30-minuten brainstormsessie. Bespreek je ontwerp, ontvang praktische tips en ontdek je volgende stappen. Plan je afspraak nu!

Veel gestelde vragen

Het lasersnijden van kunststof is een techniek waarbij we de materialen door middel van een laserstraal kunnen bewerken. Daardoor kunnen we kunststof precies volgens specifieke afmetingen en wensen snijden, dankzij de hoge intensiteit van de laserbundel.

Lasersnijden is een geavanceerde techniek waarmee kunststoffen op maat en precies volgens de specifieke wensen van de klant kunnen worden bewerkt. Dit wordt bereikt door middel van een laserbundel, die een hoog krachtige laserstraal bevat. Dankzij de precisie van de laserstraal met een breedte van slechts een tiende millimeter, is snijden gegarandeerd.

Lasersnijden maakt het mogelijk om zelfs de meest complexe vormen te snijden zonder enige problemen. Omdat de laser contactloos werkt, is slechts minimaal.

De dikte van het te lasersnijden kunststof is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type kunststof, de dikte van het materiaal, het vermogen van de laser en de machine-instellingen. Als algemene richtlijn geldt echter dat men tot ongeveer 20 millimeter dikte kan lasersnijden. Het is raadzaam om bij dikkere materialen te overleggen met een specialist, omdat dit afhankelijk is van de specifieke eisen die aan het product worden gesteld. Bovendien kunnen bij dikkere materialen andere snijtechnieken, zoals frezen, beter geschikt zijn.

Er zijn veel verschillende soorten kunststoffen die door middel van lasersnijden kunnen worden bewerkt. Dit omvat onder andere:

Acrylonitrilbutadieenstyreen (ABS)
Polycarbonaat (PC)
Polyethyleen (PE)
Polypropyleen (PP)
Polyvinylchloride (PVC)
Acrylaat
Nylon
Polystyreen
Polyurethaan (PU)

De materiaalkeuze is afhankelijk van het soort product, de vereisten voor kwaliteit en toepassing.

De nauwkeurigheid van lasersnijden is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de laserbron, de kwaliteit van de lens en de bediening van de laser.

In het algemeen wordt een overzicht van ongeveer 0,1 mm tot 0,05 mm gezien als zeer goed voor lasersnijden. Dit maakt het lasersnijden van kunststof een populaire keuze voor vele toepassingen die zeer ingewikkeld zijn. Echter, de verwachting kan afnemen met toenemende dikte van het kunststof of bij bepaalde specifieke soorten kunststoffen.

Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een leverancier die ervaring heeft in lasersnijden en de juiste apparatuur beschikbaar heeft om de toekomstige zekerheid te garanderen.

Voor lasersnijden is een digitaal ontwerpbestand vereist in een bepaald formaat, zoals DXF, AI, PDF, of EPS. Dit bestand bevat informatie over de afmetingen en vormen van de onderdelen die je wilt snijden.

De techniek van kunststof lasersnijden heeft vele voordelen:

 • Een hoge snijsnelheid,
 • Minimale materiaalverliezen,
 • Hoge precisie.
 • Geen extra nabewerking
 • Complexe ontwerpen gemakkelijk te snijden
 • Zeer smalle snijbreedte
 • Strakke en schone snijrand
 • Contactloos met hoge snelheid snijden
 • Radiusvrije hoeken

Door deze voordelen is lasersnijden van kunststof een veelgebruikte techniek in sectoren als de machinebouw, automobiel-, energie- en medische industrie.

Bij lasersnijden van kunststof wordt een laserstraal gericht op een klein oppervlak, waardoor het kunststof direct verdampt. Er wordt minder hoog laservermogen gebruikt dan bij lasersnijden van metaal. Snijgas wordt over het materiaal geblazen om te voorkomen dat het kunststof verbrandt.

De “zaagsnede” blijft tussen 0,05 en 0,15 mm, wat een groot voordeel is ten opzichte van frezen. Frezen heeft weer zijn voordelen voor het produceren van 3D-onderdelen.

De techniek van lasersnijden, wordt gebruikt om materialen, zoals kunststof, in de gewenste 2D vorm en afmeting te snijden met behulp van een laser. Bij FlinQ hebben we veel ervaring in kunststof lasersnijden. Zo zijn wij goed in staat om jouw kunststof producten nauwkeurig en snel te vervaardigen met lasersnijden.

De 4 beperkingen van lasersnijden van kunststoffen zijn:

 1. Het is alleen mogelijk om 2D-vormen te produceren (economisch)
 2. Er komt warmte vrij tijdens het proces
 3. Er is een beperkte dikte die verwerkt kan worden
 4. Het is niet geschikt voor alle soorten materialen.

Ontdek in 30 minuten het potentieel van jouw project tijdens onze brainstormsessie!

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een kunststof project wat je wilt laten vervaardigen maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit. Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof project? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Bekijk een selectie van onze reeds vervaardigde kunststofproducten

Ontdek onze kunststofproducten, van concept tot serieproductie, ontwikkeld in nauwe samenwerking met en voor onze klanten. Gericht op betaalbaarheid en maakbaarheid voor kleine tot middelgrote series, en lokaal geproduceerd.

Waterflow meter – Drinkwatersysteem
Sector: Toepassing: Simpel hulpmiddel voor het meten van waterinname van het pluimvee

Project USP's: Kostenbesparend ontwerp, eenvoudig gebruik, actief meegedacht

Vulblok – Solarpaneel
Sector: Uitdaging: Korte doorlooptijd - Volbracht in slechts 6 weken

Project USP's: Kostenbesparing, doorlooptijd, sterke producten.

Kunststof houder besturingskast TV-kolom
Sector: Uitdaging: Betaalbare oplossing voor kleine oplage serieproductie

Project USP's: Kostenreductie, esthetische uitstraling en snelle doorlooptijd

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper