Kunststof lasersnijden

Ben je opzoek naar nauwkeurig gesneden 2D kunststof onderdelen voor jouw toepassing?

Dan is het laten lasersnijden van jouw kunststof onderdelen wellicht de oplossing.

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan kunststof lasersnijden uitermate geschikt zijn om 2D onderdelen uit plaatmateriaal te laten snijden.

Met deze Rapid Manufacturing techniek verzorgen wij zo snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. Gemiddeld leveren wij binnen 10 werkdagen jouw kunststof producten bij jou op locatie.

lasersnijden kunststof

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 48 uur

  Ontvang binnen 48 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 8 weken

  Binnen 8 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Wanneer kies je voor kunststof frezen?

Kunststof frezen met FlinQ

Wanneer kies je voor kunststof lasersnijden?

Ben je op zoek naar een verbeterde en vergelijkbare manier om jouw kunststof producten uit plaatmateriaal te laten vervaardigen?  Of je nu al bekend bent met de techniek van kunststof lasersnijden of dit een nieuw gebied voor je is, wij staan ​​altijd klaar om jou te helpen. Wij geven graag advies over welke methode het beste is bij jouw product wensen.

kunststof lasersnijden

Kunststof lasersnijden biedt veel voordelen ten aanzien van andere snijtechnieken, waaronder:

 • Veel vormvrijheid en de mogelijkheid om complexe vormen te snijden
 • Hoge verwerkingssnelheid
 • Scherpe hoeken zonder grote radius
 • Hoge precisie, met lasers die werken tot op een vermoeden van 0,1 mm
 • Meestal geen nabewerking nodig
 • Weet je dat er zelfs kunststoffen zijn die tot 15 mm dikte laser gesneden kunnen worden en dat de randen van acrylaat (PMMA) helder blijven na het snijden met een laser?

Het kiezen van de juiste productietechniek voor jouw kunststof product.

Het kiezen van de juiste productietechniek voor jouw kunststof product is één van de belangrijkste keuzes welke je moet maken voordat je kunststof producten wilt laten vervaardigen. Wij helpen jou graag bij het adviseren en kiezen van de juiste productietechniek.

Onder onze mogelijkheid  Rapid manufacturing bieden wij meerdere verwerkingstechnieken aan; als lasersnijden, frezenvacuümvormen en 3D printen.

Zo zijn wij samen met jou in staat om het juiste proces bij het juiste product te plaatsen, wat uiteindelijk leidt tot snellere productietijden, lagere productiekosten en een hogere kwaliteit van het te fabricerende kunststof product.

Bij FlinQ kun je rekenen op:

 • Van conceptontwikkeling tot geassembleerd kunststof eindproduct.
 • Levertijden vanaf 5 werkdagen.
 • Series van 10 tot 500 stuks.
 • Advies welke materialen het beste geschikt zijn voor jouw toepassing.
 • Advies welke productietechniek het beste geschikt is voor jouw kunststof product.

Wil je weten of jouw kunststof idee haalbaar is voor kunststof lasersnijden of welke stappen belangrijk zijn om te nemen? Plan in de kalender een online afspraak in voor een gratis adviesgesprek. 

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

  Bereken prijs

Veel gestelde vragen

Het lasersnijden van kunststof is een techniek waarbij we de materialen door middel van een laserstraal kunnen bewerken. Daardoor kunnen we kunststof precies volgens specifieke afmetingen en wensen snijden, dankzij de hoge intensiteit van de laserbundel.

Lasersnijden is een geavanceerde techniek waarmee kunststoffen op maat en precies volgens de specifieke wensen van de klant kunnen worden bewerkt. Dit wordt bereikt door middel van een laserbundel, die een hoog krachtige laserstraal bevat. Dankzij de precisie van de laserstraal met een breedte van slechts een tiende millimeter, is snijden gegarandeerd.

Lasersnijden maakt het mogelijk om zelfs de meest complexe vormen te snijden zonder enige problemen. Omdat de laser contactloos werkt, is slechts minimaal.

De dikte van het te lasersnijden kunststof is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type kunststof, de dikte van het materiaal, het vermogen van de laser en de machine-instellingen. Als algemene richtlijn geldt echter dat men tot ongeveer 20 millimeter dikte kan lasersnijden. Het is raadzaam om bij dikkere materialen te overleggen met een specialist, omdat dit afhankelijk is van de specifieke eisen die aan het product worden gesteld. Bovendien kunnen bij dikkere materialen andere snijtechnieken, zoals frezen, beter geschikt zijn.

Er zijn veel verschillende soorten kunststoffen die door middel van lasersnijden kunnen worden bewerkt. Dit omvat onder andere:

Acrylonitrilbutadieenstyreen (ABS)
Polycarbonaat (PC)
Polyethyleen (PE)
Polypropyleen (PP)
Polyvinylchloride (PVC)
Acrylaat
Nylon
Polystyreen
Polyurethaan (PU)

De materiaalkeuze is afhankelijk van het soort product, de vereisten voor kwaliteit en toepassing.

De nauwkeurigheid van lasersnijden is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de laserbron, de kwaliteit van de lens en de bediening van de laser.

In het algemeen wordt een overzicht van ongeveer 0,1 mm tot 0,05 mm gezien als zeer goed voor lasersnijden. Dit maakt het lasersnijden van kunststof een populaire keuze voor vele toepassingen die zeer ingewikkeld zijn. Echter, de verwachting kan afnemen met toenemende dikte van het kunststof of bij bepaalde specifieke soorten kunststoffen.

Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een leverancier die ervaring heeft in lasersnijden en de juiste apparatuur beschikbaar heeft om de toekomstige zekerheid te garanderen.

Voor lasersnijden is een digitaal ontwerpbestand vereist in een bepaald formaat, zoals DXF, AI, PDF, of EPS. Dit bestand bevat informatie over de afmetingen en vormen van de onderdelen die je wilt snijden.

De techniek van kunststof lasersnijden heeft vele voordelen:

 • Een hoge snijsnelheid,
 • Minimale materiaalverliezen,
 • Hoge precisie.
 • Geen extra nabewerking
 • Complexe ontwerpen gemakkelijk te snijden
 • Zeer smalle snijbreedte
 • Strakke en schone snijrand
 • Contactloos met hoge snelheid snijden
 • Radiusvrije hoeken

Door deze voordelen is lasersnijden van kunststof een veelgebruikte techniek in sectoren als de machinebouw, automobiel-, energie- en medische industrie.

Bij lasersnijden van kunststof wordt een laserstraal gericht op een klein oppervlak, waardoor het kunststof direct verdampt. Er wordt minder hoog laservermogen gebruikt dan bij lasersnijden van metaal. Snijgas wordt over het materiaal geblazen om te voorkomen dat het kunststof verbrandt.

De “zaagsnede” blijft tussen 0,05 en 0,15 mm, wat een groot voordeel is ten opzichte van frezen. Frezen heeft weer zijn voordelen voor het produceren van 3D-onderdelen.

De techniek van lasersnijden, wordt gebruikt om materialen, zoals kunststof, in de gewenste 2D vorm en afmeting te snijden met behulp van een laser. Bij FlinQ hebben we veel ervaring in kunststof lasersnijden. Zo zijn wij goed in staat om jouw kunststof producten nauwkeurig en snel te vervaardigen met lasersnijden.

De 4 beperkingen van lasersnijden van kunststoffen zijn:

 1. Het is alleen mogelijk om 2D-vormen te produceren (economisch)
 2. Er komt warmte vrij tijdens het proces
 3. Er is een beperkte dikte die verwerkt kan worden
 4. Het is niet geschikt voor alle soorten materialen.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper