Rapid manufacturing

Ben je op zoek naar een bedrijf voor de ontwikkeling en productie van kunststof producten? Bij FlinQ zit je goed.

Onze focus ligt op kunststof spuitgieten, maar dat is niet altijd de beste oplossing voor jouw kunststof product. Of de fase waarin de ontwikkeling zich bevindt.

Daarom kijken we bij FlinQ breder dan alleen spuitgieten en verzorgen we ook trajecten met productietechnieken voor kleinere series van 1-500 stuks.

Gratis brainstormsessie
Kleine productieseries of prototypes
Rapid manufacturing

Voor kleine productieseries kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. De term rapid manufacturing wordt gebruikt om verschillende methoden en fabricageprocessen samen te vatten die ten dienste staan van de snelle en flexibele productie van serieonderdelen met een lage afname.

Bij FlinQ passen we rapid manufacturing vooral als voortraject van spuitgieten toe. Kunststof spuitgieten is door de kostbare investering van mal en productiekosten vaak pas interessant bij afnames vanaf 500 stuks.

Bij nieuwe ontwikkelen wil je eerst een test periode om het product te testen of het markt potentieel onderzoeken. Dan is rapid manufacturing uitermate geschikt om zonder hoge investeringen kleine productie series te bestellen.

Worden de productieaantallen hoger? Dan kom je op een punt waarop andere productietechnieken als spuitgieten prijstechnisch interessanter kunnen zijn. Hou hier vooraf dus rekening mee in je ontwerp.

 

 

Rapid Prototyping

Als kunststof spuitgieten wel de geschikte productie methode is wil je voordat je investeert in een mal iets in handen hebben. Hiervoor bieden wij de dienst rapid prototyping aan.

Je kunt zo'n prototype (3D print) aan de ene kant gebruiken om de werking met andere componenten te beoordelen. Aan de andere kant om functionele testen uit te voeren.

Met een prototype ben je in staat om in een vroeg stadium te testen en veranderingen aan te brengen.

Hierdoor voorkom je verrassingen bij de eerste productieserie. Zo kun je voordelig en in een vroeg stadium testen en eventuele aanpassingen uitvoeren.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis brainstormsessie

Veelgestelde vragen

De term rapid manufacturing wordt gebruikt om verschillende methoden en fabricageprocessen samen te vatten die ten dienste staan ​​van de snelle en flexibele productie van prototypes en serieonderdelen.

Onder rapid manufacturing vallen productietechnieken als CNC-frezen, plaatwerk fabricage, vacuümvormen en 3D printen.

In tegenstelling tot rapid prototyping levert rapid manufacturing niet alleen modellen op, maar ook eindproducten die bedoeld zijn voor gebruik onder reële omstandigheden.

Veel van de producten die door middel van rapid manufacturing worden geproduceerd, hebben geen gereedschap of mallen nodig. Dit zorgt voor een veel snellere productietijd en lage opstarkosten. Het betekent ook dat je jouw ontwerpen snel kunt aanpassen aan de vraag van de markt.

Simpel gezegd, het productieproces van rapid manufacturing kan in een paar dagen worden gedaan in plaats van in een paar weken. Dit is met name het geval als je jouw productiebehoeften uitbesteedt aan een extern snel productiebedrijf. Dit is erg belangrijk bij productontwikkeling voor startups met zeer krappe deadlines.

Het ontwerpproces is gestroomlijnd en gericht op specifieke doelen in plaats van de traditionele creatieve methoden die bij conventionele productietechnieken voorkomen.

Rapid manufacturing staat bekend om het gebruik van machines met een zeer hoge resolutie om exacte details te produceren. Dit betekent dat er mogelijk minder gebreken of defecten zijn in uw eindproduct.

Met een vroeg prototype kunnen afwijkingen en gebreken in een vroeger stadium worden opgespoord, waardoor een ontwerp kan worden geperfectioneerd voordat het op ware grootte wordt geproduceerd.

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Waar te beginnen met de ontwikkeling van een kunststof product? Er zijn vele mogelijkheden en belangrijke keuzes te maken. Maar wat is belangrijk en wat niet? Wat moet er gebeuren en in welke fase moet dit gebeuren? Wat is de meest efficiënte weg van concept naar nieuw product?
Bekijk meer

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor de gehele ontwikkeling en productie van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

”Als kind liep ik al rond in de kunststof spuitgiet fabriek van mijn familie. Kijkend naar al die grote machines die telkens weer andere kunststof producten maakten. Ieder product met zijn eigen verhaal, zijn eigen toepassing, zijn eigen sector. De verscheidenheid van mogelijkheden inspireerde mij vrijwel direct.''
Mijn verhaal
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder