Rapid manufacturing

Jouw partner in snelle kunststofproductie zonder hoge matrijskosten

kunststof frezen

Versnel je project met FlinQ Plastics: jouw partner in efficiënte kunststof productie en ontwikkeling. Perfect voor start-ups en kleine series, zonder zorgen over hoge matrijskosten.

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Direct kennismaken of een offerte aanvragen?
100% vrijblijvend. Binnen 24 uur contact.
Offerte aanvragen

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 24 uur

  Ontvang binnen 24 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 4 weken

  Binnen 4 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Kan ik je verder helpen?
Stuur nu je vraag naar info@flinqplastics.nl
Zo produceren we jouw productVeelgestelde vragen
Rapid manufacturing technieken

Perfect voor kunststofseries van 10 tot 500 stuks, snel en zonder hoge matrijskosten.

Heb je een start-up of een innovatief productidee en wil je hoge kosten voor productiematrijzen vermijden? FlinQ Plastics biedt de perfecte oplossing met onze kosteneffectieve Rapid Manufacturing, speciaal geschikt voor kleine series tot 500 stuks.

Als je project kleinschalig is en minder dan 500 onderdelen vereist, kan traditioneel spuitgieten onbetaalbaar zijn vanwege de hoge matrijskosten. Onze Rapid Manufacturing is een slimme, betaalbare keuze voor dergelijke kleine oplages, waarbij je flexibiliteit en snelheid niet inlevert.

Versnel je productontwikkelingsproces met onze snel geproduceerde prototypes. Ze zijn ideaal voor testen en aanpassingen, en helpen je lange wachttijden te omzeilen. Of je nu kiest voor lasersnijden, frezen, vacuümvormen, vacuümgieten of 3D-printen, wij bieden niet alleen de productiefaciliteiten, maar zijn ook je partner in het gehele proces van kunststofproductontwikkeling tot er met serieproductie.

Waarom kiezen voor FlinQ?

Met onze focus op haalbaarheid stemmen we af op jouw specifieke eisen, seriegrootte en budget, om zo een realistisch en doeltreffend plan te ontwikkelen.

In het hart van onze aanpak staat maakbaarheid, waarbij jouw product met technische precisie wordt omgezet in een te produceren kwaliteitsproduct.

Betaalbaarheid is ons streven; we zorgen ervoor dat kleinschalige producties betaalbaar blijven, zonder in te leveren op de kwaliteit.

Onze toewijding aan lokaal produceren betekent snelle levering, directe communicatie en een bijdrage aan duurzaamheid.

Start nu met jouw kunststof project: Reserveer je gratis 30-minuten kennismakingssessie.

Boek een gratis en vrijblijvende 30-minuten brainstormsessie. Bespreek je ontwerp, ontvang praktische tips en ontdek je volgende stappen. Plan je afspraak nu!

Veel gestelde vragen

De term rapid manufacturing wordt gebruikt om verschillende methoden en fabricageprocessen samen te vatten die ten dienste staan ​​van de snelle en flexibele productie van prototypes en serieonderdelen.

Onder Rapid manufacturing vallen productietechnieken als kunststof frezenlasersnijden, vacuümvormen en 3D printen.

In tegenstelling tot rapid prototyping levert rapid manufacturing niet alleen modellen op, maar ook eindproducten die bedoeld zijn voor gebruik onder reële omstandigheden.

Veel van de producten die door middel van rapid manufacturing worden geproduceerd, hebben geen gereedschap of mallen nodig. Dit zorgt voor een veel snellere productietijd en lage opstarkosten. Het betekent ook dat je jouw ontwerpen snel kunt aanpassen aan de vraag van de markt.

Simpel gezegd, het productieproces van rapid manufacturing kan in een paar dagen worden gedaan in plaats van in een paar weken. Dit is met name het geval als je jouw productiebehoeften uitbesteedt aan een extern snel productiebedrijf. Dit is erg belangrijk bij productontwikkeling voor startups met zeer krappe deadlines.

Het ontwerpproces is gestroomlijnd en gericht op specifieke doelen in plaats van de traditionele creatieve methoden die bij conventionele productietechnieken voorkomen.

Rapid manufacturing staat bekend om het gebruik van machines met een zeer hoge resolutie om exacte details te produceren. Dit betekent dat er mogelijk minder gebreken of defecten zijn in uw eindproduct.

Met een vroeg prototype kunnen afwijkingen en gebreken in een vroeger stadium worden opgespoord, waardoor een ontwerp kan worden geperfectioneerd voordat het op ware grootte wordt geproduceerd.

Ontdek in 30 minuten het potentieel van jouw project tijdens onze brainstormsessie!

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een kunststof project wat je wilt laten vervaardigen maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit. Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof project? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Bekijk een selectie van onze reeds vervaardigde kunststofproducten

Ontdek onze kunststofproducten, van concept tot serieproductie, ontwikkeld in nauwe samenwerking met en voor onze klanten. Gericht op betaalbaarheid en maakbaarheid voor kleine tot middelgrote series, en lokaal geproduceerd.

Waterflow meter – Drinkwatersysteem
Sector: Toepassing: Simpel hulpmiddel voor het meten van waterinname van het pluimvee

Project USP's: Kostenbesparend ontwerp, eenvoudig gebruik, actief meegedacht

Vulblok – Solarpaneel
Sector: Uitdaging: Korte doorlooptijd - Volbracht in slechts 6 weken

Project USP's: Kostenbesparing, doorlooptijd, sterke producten.

Kunststof houder besturingskast TV-kolom
Sector: Uitdaging: Betaalbare oplossing voor kleine oplage serieproductie

Project USP's: Kostenreductie, esthetische uitstraling en snelle doorlooptijd

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper