Rapid manufacturing

Rapid manufacturing staat voor verschillende productieprocessen welke gebruikt worden voor kleine series (< 500 stuks) kunststof producten.

Met deze technieken zijn over het algemeen geen gereedschappen (mallen) nodig. Dit bespaart een hoop tijd en geld en aanpassingen kunnen eenvoudig naderhand worden doorgevoerd.

Zo kun je voordelig en in een kort tijdsbestek beschikken over jouw gewenste kunststof producten.

Wil je weten of jouw kunststof idee haalbaar is voor Rapid manufacturing? Plan dan een gratis adviesgesprek in.

Gratis adviesgesprek
Kleine productieseries of prototypes
Wanneer kies je voor Rapid manufacturing?

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan Rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Wij verzorgen zo snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.

Er zijn verschillende beweegredenen om voor Rapid manufacturing te kiezen:

 1. Start-up/nieuwe ontwikkelingen:
  De aantallen zijn nog laag en je zit niet te wachten in deze fase op hoge matrijs investeringen.
  (Hou rekening in het productontwerp met het mogelijk veranderen van de productietechniek als de afnamebehoefte stijgt)
 2. Lage afname behoefte:
  Je hebt seriematig lage aantallen < 500 stuks kunststof producten nodig, alternatieve methodes als spuitgieten zijn door de matrijs investering te kostbaar.
 3. Prototype fase:
  Je wilt in deze fase snel beschikken over een aantal prototypes om testen mee te doen en aanpassingen door te voeren.

Wil je weten of jouw kunststof idee haalbaar is voor Rapid manufacturing of welke stappen belangrijk zijn om te nemen? Plan in de kalender een online afspraak in voor een gratis adviesgesprek. 

Rapid Prototyping

Als kunststof spuitgieten wel de geschikte productie methode is, wil je voordat je investeert in een mal weten of jouw kunststof idee ook is zoals bedacht. Hiervoor bieden wij de dienst Rapid prototyping aan.

Je kunt zo'n prototype (3D print) aan de ene kant gebruiken om de werking met andere componenten te beoordelen. Aan de andere kant om functionele testen uit te voeren.

Met een prototype ben je in staat om in een vroeg stadium te testen en veranderingen aan te brengen.

Hierdoor voorkom je verrassingen bij de eerste productieserie. Zo kun je voordelig en in een vroeg stadium testen en eventuele aanpassingen doorvoeren.

 

Rapid manufacturing

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
 1. Product plan (analyse)
 2. Product design (concept)
 3. Prototyping
 4. Matrijzenbouw
 5. Productie
 6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen

De term rapid manufacturing wordt gebruikt om verschillende methoden en fabricageprocessen samen te vatten die ten dienste staan ​​van de snelle en flexibele productie van prototypes en serieonderdelen.

Onder rapid manufacturing vallen productietechnieken als CNC-frezen, plaatwerk fabricage, vacuümvormen en 3D printen.

In tegenstelling tot rapid prototyping levert rapid manufacturing niet alleen modellen op, maar ook eindproducten die bedoeld zijn voor gebruik onder reële omstandigheden.

Veel van de producten die door middel van rapid manufacturing worden geproduceerd, hebben geen gereedschap of mallen nodig. Dit zorgt voor een veel snellere productietijd en lage opstarkosten. Het betekent ook dat je jouw ontwerpen snel kunt aanpassen aan de vraag van de markt.

Simpel gezegd, het productieproces van rapid manufacturing kan in een paar dagen worden gedaan in plaats van in een paar weken. Dit is met name het geval als je jouw productiebehoeften uitbesteedt aan een extern snel productiebedrijf. Dit is erg belangrijk bij productontwikkeling voor startups met zeer krappe deadlines.

Het ontwerpproces is gestroomlijnd en gericht op specifieke doelen in plaats van de traditionele creatieve methoden die bij conventionele productietechnieken voorkomen.

Rapid manufacturing staat bekend om het gebruik van machines met een zeer hoge resolutie om exacte details te produceren. Dit betekent dat er mogelijk minder gebreken of defecten zijn in uw eindproduct.

Met een vroeg prototype kunnen afwijkingen en gebreken in een vroeger stadium worden opgespoord, waardoor een ontwerp kan worden geperfectioneerd voordat het op ware grootte wordt geproduceerd.

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
Bekijk meer
gezondheidzorg - kunststof spuitgieten

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? 

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee?  Dan gaan wij graag het gesprek met je aan. 
Neem contact op
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder