Rapid manufacturing

Wil je weten of jouw kunststof idee haalbaar is voor Rapid manufacturing?

Rapid manufacturing staat voor verschillende productieprocessen welke gebruikt worden voor kleine series (< 500 stuks) kunststof producten.

Met deze technieken zijn over het algemeen geen gereedschappen (mallen) nodig. Dit bespaart een hoop tijd en geld en aanpassingen kunnen eenvoudig naderhand worden doorgevoerd.

Zo kun je voordelig en in een kort tijdsbestek beschikken over jouw gewenste kunststof producten.

Wil je weten of jouw kunststof idee haalbaar is voor Rapid manufacturing? Plan dan een gratis adviesgesprek in.

kunststof frezen

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 48 uur

  Ontvang binnen 48 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 8 weken

  Binnen 8 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Kleine productieseries of prototypes met onze Rapid Manufacturing technieken

Wanneer kies je voor Rapid manufacturing?

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan Rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Wij verzorgen zo snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.

Er zijn verschillende beweegredenen om voor Rapid manufacturing te kiezen:

 1. Start-up/nieuwe ontwikkelingen:
  De aantallen zijn nog laag en je zit niet te wachten in deze fase op hoge matrijs investeringen.
  (Hou rekening in het productontwerp met het mogelijk veranderen van de productietechniek als de afnamebehoefte stijgt)
 2. Lage afname behoefte:
  Je hebt seriematig lage aantallen < 500 stuks kunststof producten nodig, alternatieve methodes als spuitgieten zijn door de matrijs investering te kostbaar.
 3. Prototype fase:
  Je wilt in deze fase snel beschikken over een aantal prototypes om testen mee te doen en aanpassingen door te voeren.

 

Het kiezen van de juiste productietechniek voor jouw kunststof product.

Het kiezen van de juiste productietechniek voor jouw kunststof product is één van de belangrijkste keuzes welke je moet maken voordat je kunststof producten wilt laten vervaardigen. Wij helpen jou graag bij het adviseren en kiezen van de juiste productietechniek.

Onder onze mogelijkheid  Rapid manufacturing bieden wij meerdere verwerkingstechnieken aan; als lasersnijdenfrezenvacuümvormen en 3D printen.

Zo zijn wij samen met jou in staat om het juiste proces bij het juiste product te plaatsen, wat uiteindelijk leidt tot snellere productietijden, lagere productiekosten en een hogere kwaliteit van het te fabricerende kunststof product.

Bij FlinQ kun je rekenen op:

 • Van conceptontwikkeling tot geassembleerd kunststof eindproduct.
 • Levertijden vanaf 5 werkdagen.
 • Series van 10 tot 500 stuks.
 • Advies welke materialen het beste geschikt zijn voor jouw toepassing.
 • Advies welke productietechniek het beste geschikt is voor jouw kunststof product.

Wil je weten of jouw kunststof idee haalbaar is voor Rapid manufacturing of welke stappen belangrijk zijn om te nemen? Plan in de kalender een online afspraak in voor een gratis adviesgesprek. 

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

  Bereken prijs

Veel gestelde vragen

De term rapid manufacturing wordt gebruikt om verschillende methoden en fabricageprocessen samen te vatten die ten dienste staan ​​van de snelle en flexibele productie van prototypes en serieonderdelen.

Onder Rapid manufacturing vallen productietechnieken als kunststof frezenlasersnijden, vacuümvormen en 3D printen.

In tegenstelling tot rapid prototyping levert rapid manufacturing niet alleen modellen op, maar ook eindproducten die bedoeld zijn voor gebruik onder reële omstandigheden.

Veel van de producten die door middel van rapid manufacturing worden geproduceerd, hebben geen gereedschap of mallen nodig. Dit zorgt voor een veel snellere productietijd en lage opstarkosten. Het betekent ook dat je jouw ontwerpen snel kunt aanpassen aan de vraag van de markt.

Simpel gezegd, het productieproces van rapid manufacturing kan in een paar dagen worden gedaan in plaats van in een paar weken. Dit is met name het geval als je jouw productiebehoeften uitbesteedt aan een extern snel productiebedrijf. Dit is erg belangrijk bij productontwikkeling voor startups met zeer krappe deadlines.

Het ontwerpproces is gestroomlijnd en gericht op specifieke doelen in plaats van de traditionele creatieve methoden die bij conventionele productietechnieken voorkomen.

Rapid manufacturing staat bekend om het gebruik van machines met een zeer hoge resolutie om exacte details te produceren. Dit betekent dat er mogelijk minder gebreken of defecten zijn in uw eindproduct.

Met een vroeg prototype kunnen afwijkingen en gebreken in een vroeger stadium worden opgespoord, waardoor een ontwerp kan worden geperfectioneerd voordat het op ware grootte wordt geproduceerd.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper