Kunststof frezen

Jouw kunststof frees producten lokaal en duurzaam geproduceerd

kunststof frezen

Op zoek naar een partner voor het betaalbaar en haalbaar frezen van jouw kunststof projecten?

Bij ons vind je expertise in het optimaliseren van kunststofproducten voor zowel unieke items als kleine productieseries, met een focus op kostenefficiëntie.

Bij FlinQ zijn we ons bewust van de complexe uitdagingen waar je mee te maken krijgt.

Onze rol strekt zich uit verder dan die van een standaard kunststof productiebedrijf; we leveren oplossingen die jouw kunststofproject realistisch, betaalbaar en optimaal uitvoerbaar maken.

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Direct kennismaken of een offerte aanvragen?
100% vrijblijvend. Binnen 24 uur contact.
Offerte aanvragen

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 24 uur

  Ontvang binnen 24 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 4 weken

  Binnen 4 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Kan ik je verder helpen?
Stuur nu je vraag naar info@flinqplastics.nl
Zo produceren we jouw productVeelgestelde vragen
Expertise in kleinschalige producties van technische producten en halffabricaten

Lokaal kunststof frezen: precisie en flexibiliteit voor jouw projecten

Bij FlinQ specialiseren we ons in kunststof freesprojecten, perfect voor kleine series en op maat gemaakte ontwerpen. We begrijpen het belang van detail en een specifieke benadering.

Een samenwerking met ons betekent focus op nauwkeurigheid, efficiëntie en betaalbaarheid voor jouw project. Wij zetten ons in om je kunststofproject te realiseren, met behoud van hoge kwaliteit en respect voor je budget.

Kiezen voor FlinQ betekent kiezen voor een partner die zowel de technische aspecten van kunststof frezen begrijpt als jouw behoefte aan een precies en kostenbewust proces.

Waarom FlinQ?

Onze focus op precisie zorgt dat we jouw specifieke eisen en ontwerp perfect afstemmen voor een accuraat en doeltreffend eindresultaat.

Efficiëntie staat centraal in onze werkwijze. Jouw ontwerpen worden met zorg en technische nauwkeurigheid uit kunststof gefreesd.

Betaalbaarheid is essentieel bij ons. Wij zorgen dat ook kleinschalige producties economisch haalbaar blijven, zonder in te leveren op precisie en kwaliteit.

Onze inzet voor lokaal produceren zorgt voor snelle levering en directe communicatie, terwijl we duurzaamheid hoog in het vaandel houden.

Kies voor FlinQ als je partner voor het realiseren van innovatieve ideeën in lokaal geproduceerde kunststofproducten via frezen, met een focus op nauwkeurigheid, efficiëntie en betaalbaarheid.

Begin nu met jouw kunststof freesproject: Reserveer je gratis 30-minuten kennismakingssessie.

Haal het beste uit je kunststofproductidee! Boek een gratis en vrijblijvende 30-minuten brainstormsessie. Bespreek je ontwerp, ontvang praktische tips en ontdek je volgende stappen. Plan je afspraak nu!

Veel gestelde vragen

Kunststof frezen is in de industrie een breed toegepaste verwerkingstechniek voor het produceren van kunststof producten.

Het productieproces van deze kunststof techniek is gebaseerd door met een machinegereedschap materiaal te bewerken (verspannen) tot de gewenste vorm van het kunststof product. Een snel roterend gereedschap (de frees)verplaatst de kunststof en bepaald zo de contouren, gaten, sleuven en 3D-vormen van het kunststof product.

Nagenoeg bijna alle technische kunststoffen uit plaatmateriaal kunnen gefreesd worden. Hieronder een overzicht van een aantal van deze technische kunststoffen.

 • HMPE
 • HDPE
 • PP
 • PTFE
 • Polycarbonaat
 • Acrylaat
 • POM
 • PMMA

Staat jouw kunststof wens er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en een vrijblijvend advies.

POM is een kunststof met verhoogde eigenschappen, waaronder sterkte, weerstand tegen slag en weerstandbestendigheid. Het materiaal is ook bestand tegen temperaturen variërend van -50 tot 100 graden Celsius. Dankzij deze kenmerken is POM een vervangende vervanging voor staal.

PMMA, PET-G en Polycarbonaat kunnen in sommige situaties gebruikt worden als vervanging voor glas. PMMA is 30 keer sterker en lichter dan glas, Polycarbonaat is 250 keer sterker en ook lichter, en heeft een hoge flexibiliteit en vandalismebestendigheid. PET-G is een tussenvorm tussen PMMA en polycarbonaat, met sterkte tussen deze twee en chemische weerstand en brandvertragendheid.

Met kunststof frezen kunnen diktes tot ongeveer  50-80 mm gefreesd of verspannen worden.

Met de mogelijkheid om diktes tot ca. 50 tot 80 millimeter te frezen, is het een uitstekend alternatief voor traditionele bewerkingsmethoden, met tal van voordelen op het gebied van onwaarschijnlijke precisie en productiekosten.

De voordelen van het frezen van kunststof:

 • Diktes tot ongeveer 50-80 mm
 • Het is geschikt voor alle technische soorten kunststoffen, inclusief chloride- en fluorhoudende materialen.
 • Het is economisch voordelig om 3D-onderdelen te produceren.
 • Er wordt geen warmte ingebracht. wat vervorming kan veroorzaken.
 • Zeer maatvast.
 • Kleine toleranties mogelijk.

De nadelen van kunststof frezen:

 • Materiaalverlies tijdens het proces
 • Afname van de snijkwaliteit na verloop van tijd
 • Risico op materiaalbeschadiging door frezen

De tolerantie bij het frezen zijn afhankelijk van wat voor resultaat je wilt bereiken. Er zijn drie standaard toleranties beschikbaar: 0.125, 0.250, en 0.400 millimeter. Bovendien is het ook mogelijk om zelf een gewenste tolerantie aan te geven bij jouw productiepartner. In uitzonderlijke gevallen is zelfs een tolerantie tot 0,020 millimeter mogelijk, hoewel dit afhankelijk is van de technische tekeningen van het product. Jouw specialist kan bepalen of deze kleinste compatibiliteit haalbaar is.

Ontdek in 30 minuten het potentieel van jouw project tijdens onze brainstormsessie!

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een kunststof project wat je wilt laten vervaardigen maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit. Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof project? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Bekijk een selectie van onze reeds vervaardigde kunststofproducten

Ontdek onze kunststofproducten, van concept tot serieproductie, ontwikkeld in nauwe samenwerking met en voor onze klanten. Gericht op betaalbaarheid en maakbaarheid voor kleine tot middelgrote series, en lokaal geproduceerd.

Waterflow meter – Drinkwatersysteem
Sector: Toepassing: Simpel hulpmiddel voor het meten van waterinname van het pluimvee

Project USP's: Kostenbesparend ontwerp, eenvoudig gebruik, actief meegedacht

Vulblok – Solarpaneel
Sector: Uitdaging: Korte doorlooptijd - Volbracht in slechts 6 weken

Project USP's: Kostenbesparing, doorlooptijd, sterke producten.

Kunststof houder besturingskast TV-kolom
Sector: Uitdaging: Betaalbare oplossing voor kleine oplage serieproductie

Project USP's: Kostenreductie, esthetische uitstraling en snelle doorlooptijd

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper