Kunststof frezen

Ben je opzoek naar nauwkeurig gefreesde 3D kunststof onderdelen voor jouw toepassing?

Dan is het laten kunststof frezen of verspannen van jouw onderdelen wellicht de oplossing.

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan kunststof frezen uitermate geschikt zijn om 3D onderdelen te laten frezen.

Met deze Rapid Manufacturing techniek verzorgen wij zo snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. Gemiddeld leveren wij binnen 10 werkdagen jouw kunststof producten bij jou op locatie.

kunststof frezen

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 48 uur

  Ontvang binnen 48 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 8 weken

  Binnen 8 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Wanneer kies je voor kunststof frezen?

Kunststof frezen met FlinQ

De techniek van kunststof frezen is een veelgebruikte manier om kunststofonderdelen te produceren. Een freesmachine maakt het mogelijk om complexe 3D vormen te creëren door het verwijderen van materialen. Wat veel mensen niet weten, is dat kunststof frezen ook nog eens diktes tot ongeveer 50 tot 80 millimeter mogelijk maakt.

Dit maakt het proces ideaal voor de productie van verschillende soorten kunststofonderdelen, van kleine precisiecomponenten tot grote en complexe structuren.

kunststof frezen

Samengevat biedt kunststof frezen een oplossing voor de productie van verschillende soorten kunststofonderdelen.

Met de mogelijkheid om diktes tot ca. 50 tot 80 millimeter te frezen, is het een uitstekend alternatief voor traditionele bewerkingsmethoden, met tal van voordelen op het gebied van onwaarschijnlijke precisie en productiekosten.

Het kiezen van de juiste productietechniek voor jouw kunststof product.

Het kiezen van de juiste productietechniek voor jouw kunststof product is één van de belangrijkste keuzes welke je moet maken voordat je kunststof producten wilt laten vervaardigen. Wij helpen jou graag bij het adviseren en kiezen van de juiste productietechniek.

Onder onze mogelijkheid  Rapid manufacturing bieden wij meerdere verwerkingstechnieken aan; als lasersnijden, frezen, vacuümvormen en 3D printen.

Zo zijn wij samen met jou in staat om het juiste proces bij het juiste product te plaatsen, wat uiteindelijk leidt tot snellere productietijden, lagere productiekosten en een hogere kwaliteit van het te fabricerende kunststof product.

Bij FlinQ kun je rekenen op:

 • Van conceptontwikkeling tot geassembleerd kunststof eindproduct.
 • Levertijden vanaf 5 werkdagen.
 • Series van 10 tot 500 stuks.
 • Advies welke materialen het beste geschikt zijn voor jouw toepassing.
 • Advies welke productietechniek het beste geschikt is voor jouw kunststof product.

Wil je weten of jouw kunststof idee haalbaar is voor kunststof frezen of welke stappen belangrijk zijn om te nemen? Plan in de kalender een online afspraak in voor een gratis adviesgesprek. 

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

  Bereken prijs

Veel gestelde vragen

Kunststof frezen is in de industrie een breed toegepaste verwerkingstechniek voor het produceren van kunststof producten.

Het productieproces van deze kunststof techniek is gebaseerd door met een machinegereedschap materiaal te bewerken (verspannen) tot de gewenste vorm van het kunststof product. Een snel roterend gereedschap (de frees)verplaatst de kunststof en bepaald zo de contouren, gaten, sleuven en 3D-vormen van het kunststof product.

Nagenoeg bijna alle technische kunststoffen uit plaatmateriaal kunnen gefreesd worden. Hieronder een overzicht van een aantal van deze technische kunststoffen.

 • HMPE
 • HDPE
 • PP
 • PTFE
 • Polycarbonaat
 • Acrylaat
 • POM
 • PMMA

Staat jouw kunststof wens er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en een vrijblijvend advies.

POM is een kunststof met verhoogde eigenschappen, waaronder sterkte, weerstand tegen slag en weerstandbestendigheid. Het materiaal is ook bestand tegen temperaturen variërend van -50 tot 100 graden Celsius. Dankzij deze kenmerken is POM een vervangende vervanging voor staal.

PMMA, PET-G en Polycarbonaat kunnen in sommige situaties gebruikt worden als vervanging voor glas. PMMA is 30 keer sterker en lichter dan glas, Polycarbonaat is 250 keer sterker en ook lichter, en heeft een hoge flexibiliteit en vandalismebestendigheid. PET-G is een tussenvorm tussen PMMA en polycarbonaat, met sterkte tussen deze twee en chemische weerstand en brandvertragendheid.

Met kunststof frezen kunnen diktes tot ongeveer  50-80 mm gefreesd of verspannen worden.

Met de mogelijkheid om diktes tot ca. 50 tot 80 millimeter te frezen, is het een uitstekend alternatief voor traditionele bewerkingsmethoden, met tal van voordelen op het gebied van onwaarschijnlijke precisie en productiekosten.

De voordelen van het frezen van kunststof:

 • Diktes tot ongeveer 50-80 mm
 • Het is geschikt voor alle technische soorten kunststoffen, inclusief chloride- en fluorhoudende materialen.
 • Het is economisch voordelig om 3D-onderdelen te produceren.
 • Er wordt geen warmte ingebracht. wat vervorming kan veroorzaken.
 • Zeer maatvast.
 • Kleine toleranties mogelijk.

De nadelen van kunststof frezen:

 • Materiaalverlies tijdens het proces
 • Afname van de snijkwaliteit na verloop van tijd
 • Risico op materiaalbeschadiging door frezen

De tolerantie bij het frezen zijn afhankelijk van wat voor resultaat je wilt bereiken. Er zijn drie standaard toleranties beschikbaar: 0.125, 0.250, en 0.400 millimeter. Bovendien is het ook mogelijk om zelf een gewenste tolerantie aan te geven bij jouw productiepartner. In uitzonderlijke gevallen is zelfs een tolerantie tot 0,020 millimeter mogelijk, hoewel dit afhankelijk is van de technische tekeningen van het product. Jouw specialist kan bepalen of deze kleinste compatibiliteit haalbaar is.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper