3D printen

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen en produceren van een 3D-print project?

3D printen

Op zoek naar een partner voor het betaalbaar en haalbaar 3D printen van jouw kunststof projecten?

Bij ons vind je expertise in het optimaliseren van kunststofproducten voor zowel unieke items als kleine productieseries, met een focus op kostenefficiëntie.

Bij FlinQ zijn we ons bewust van de complexe uitdagingen waar je mee te maken krijgt.

Onze rol strekt zich uit verder dan die van een standaard kunststof productiebedrijf; we leveren oplossingen die jouw kunststofproject realistisch, betaalbaar en optimaal uitvoerbaar maken.

Direct kennismaken of een offerte aanvragen?
100% vrijblijvend. Binnen 24 uur contact.
Offerte aanvragen

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 24 uur

  Ontvang binnen 24 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 4 weken

  Binnen 4 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Waarom kiezen voor 3D printen?

Snel en betaalbaar van idee naar product

Zoek je een efficiënte manier om je product idee snel te realiseren? FlinQ helpt je met praktische 3D-printoplossingen. Voor startups en innovatieve bedrijven die snelheid waarderen, bieden we een snelle route van concept naar prototype.

Of je nu een enkelstuks nodig hebt om te testen of een kleine serie wilt produceren, onze 3D-printtechnologie maakt het mogelijk. We zetten jouw ontwerpen om in tastbare producten, en vaak sneller dan je verwacht.

Met 3D-printen vermijd je de lange doorlooptijden en hoge kosten van traditionele productiemethoden. Bij ons gaat het om praktische oplossingen, afgestemd op jouw specifieke behoeften.

We staan klaar om je door het hele proces te begeleiden, van het eerste idee tot het afgewerkte product.

Wil je weten hoe 3D-printen jouw project kan versnellen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Samen bekijken we hoe we jouw ideeën efficiënt en effectief tot leven kunnen brengen.

SlS printen

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Realiseer jouw kunststof idee

Ervaar ons efficiënte, budgetvriendelijke en klantgerichte productieproces. Begin vandaag nog met het effectief realiseren van je kunststof project op een soepele en kosteneffectieve wijze.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek
Ervaar zelf hoe wij je kunnen helpen! 100% vrijblijvend. Binnen 24 uur contact.
Offerte aanvragen

Onze klanten aan het woord

Eerlijke communicatie

Erg spannend als je voor het eerst een nieuw kunststof onderdeel laat produceren. FlinQ communiceert eerlijk en snel, en neemt alle tijd om onze wensen zo goed mogelijk te realiseren. Uitstekende partij die niet de interesse verliest zodra de verkoop is gesloten! Dit geeft ons het vertrouwen dat dit project gaat slagen. Zeker vijf sterren waardig.

Marco Janssen
ZOEM B.V.
Lokaal produceren

De samenwerking met Flinq Plastics / Pjotr was prettig en concreet. Ze hebben goed meegedacht met het ontwerp en daar waar nodig aanpassingen gedaan om de productie zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

Door het meedenken en de productie in eigen land heeft het hele project een korte doorlooptijd gehad. Snel, betaalbaar en betrouwbaar.

Isar de Boer
Fiets Labyrinth
Volgens afspraak

De samenwerking met Flinq/Pjotr beviel erg goed. We hebben net de eerste order afgehandeld. Prettige en snelle communicatie, en alles volgens afspraak. Kennis van het product, denkt goed mee over eventuele verbeteringen. Pjotr geeft realistische levertijden af, die ook gehaald worden.

Adriaan Kooij
DGS PS B.V.
Professionele aanpak

Flinq Plastics vertaalde ons bestaande freesproduct naar een spuitgietbare variant, wat onze kosten verlaagde zonder concessies aan kwaliteit te hoeven doen. Professionele aanpak en snelle levering maakten dit een plezierige samenwerking. “Zeer tevreden met de meerwaarde, kwaliteit en doorlooptijd en we kijken uit naar toekomstige projecten met Flinq.

Ton Stokman
Blom groep BV
Goede kwaliteit

De samenwerking met FlinQ was erg prettig. Pjotr denkt met je mee, en schakelt snel. Doordat de productie in Nederland zit, ook vlot resultaat. Goede kwaliteit producten, direct vanaf de eerste productierun.

Julia van Bloois
Veromatic
Lokaal produceren

De samenwerking met Flinq Plastics / Pjotr was prettig en concreet. Ze hebben goed meegedacht met het ontwerp en daar waar nodig aanpassingen gedaan om de productie zo simpel en efficiënt mogelijk te houden.

Door het meedenken en de productie in eigen land heeft het hele project een korte doorlooptijd gehad. Snel, betaalbaar en betrouwbaar.

Isar de Boer
Fiets Labyrinth
Snelle levertijd

De samenwerking met Flinq Plastics is zeer goed bevallen
Vanaf eerste contact in 6wkn matrijs gebouwd en spuitgietproducten geleverd . Super prestatie . Wij zijn ongelooflijk blij met deze samenwerking.

Bas Dirven
Meteor Systems
Prettige samenwerking

Een project, van ontwerp naar uiteindelijk product, gedaan met FlinQ. De samenwerking was goed, Pjotr komt zijn afspraken na en levert een kwalitatief product af. Wij zijn erg tevreden!

Richard Wentzel
Impex

Veel gestelde vragen

De kosten voor het 3D-printen van een object kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type printer, het gebruikte materiaal, de grootte van het object en de complexiteit van het ontwerp. Het is daarom moeilijk om een ​​exacte prijs te noemen zonder de details van het project te kennen. Bij FlinQ Plastics bieden we verschillende soorten 3D-printtechnologieën aan, zoals Selective Laser Sintering (SLS) en Fused Deposition Modeling (FDM). We hebben een breed scala aan materialen beschikbaar, waaronder sterk en duurzaam materiaal voor functionele onderdelen en prototypen. Als je iets 3D wilt laten printen, kunnen we samen met jou het project bespreken en de prijs bepalen op basis van jouw  specifieke behoeften. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Ja, het is mogelijk om doorzichtige objecten te 3D-printen. Dit wordt bereikt door het gebruik van transparante materialen, zoals acryl of polycarbonaat, die speciaal zijn ontworpen voor 3D-printen. Er zijn verschillende 3D-printtechnologieën beschikbaar, zoals Selective Laser Sintering (SLS) en Fused Deposition Modeling (FDM), die kunnen worden gebruikt om doorzichtige objecten te produceren. Het is heel belangrijk om op te merken dat het printen van doorzichtige objecten meestal iets moeilijker is dan het printen van massieve objecten, omdat er speciale aandacht moet worden besteed aan de laagdikte en de kwaliteit van het materiaal om de transparantie te behouden. Bij FlinQ Plastics hebben we ervaring met het 3D-printen van doorzichtige objecten en kunnen we jou helpen bij het vinden van het juiste materiaal en de juiste technologie voor uw specifieke project. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

3D-printen biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere productiemethoden. Ten eerste is het mogelijk om complexe ontwerpen te maken die met andere productiemethoden moeilijk of onmogelijk zijn. Bovendien is 3D-printen geschikt voor het produceren van kleine oplages en prototypes. Daarnaast kan met 3D-printen gebruik worden gemaakt van een breed scala aan materialen, waaronder sterk en flexibel materiaal, waardoor het mogelijk is om functionele onderdelen te printen. Het productieproces is erg cruciaal, waardoor hoge kwaliteit gegarandeerd kan worden. Tot slot kan 3D-printen op een duurzame manier worden toegepast, omdat er geen materiaal verspild wordt en er minder transport nodig is.

Met 3D-printen kun je een breed scala aan materialen printen, inclusief plastics, metalen, keramiek, en sommige soorten voedsel. afhankelijk van het type printer en de printtechnologie die wordt gebruikt, kunnen verschillende soorten materialen worden gebruikt om functionele onderdelen en fysieke objecten te produceren. Met Fused Deposition Modeling (FDM) kun je bijvoorbeeld printen met materialen zoals ABS, PLA en nylon, terwijl Selective Laser Sintering (SLS) wordt gebruikt om objecten te maken van nylon, polypropyleen en TPU. Het is belangrijk om te herhalen dat niet alle materialen geschikt zijn voor 3D-printen en dat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft.

Hoewel 3D-printen vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Zo kan de kwaliteit van het 3-D deel slechter zijn dan bij traditionele productiemethoden als spuitgieten.. Daarnaast is 3D-printen vaak duurder, omdat er speciale grondstoffen moeten worden gebruikt voor 3D-printtechnologie. Bovendien zijn niet alle materialen die geschikt zijn om te 3D-printen, waardoor de keuze beperkt kan zijn. Het printen van grote, complexe objecten of grote aantallen kan ook veel tijd en kosten met zich meebrengen, waardoor de productie uitstoot lager is en de stukprijs veel duurder dan met traditionele methoden is. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen van 3D-printen af ​​te wegen bij het kiezen van een productiemethode.

Om een ​​offerte aan te vragen voor 3D-printen, kun je het beste contact opnemen met een professioneel 3D-printbedrijf dat gespecialiseerd is in de door jouw gewenste printmethode en materialen. Je kunt een online offerte aanvraag indienen via de website of een e-mail sturen met de specificaties van jouw project, zoals het 3D-model, de gewenste materiaalkeuze en de gewenste oplage. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert over je vereisten, zodat het bedrijf een nauwkeurige offerte kan opstellen en eventuele vragen kan stellen. Houd er rekening mee dat de kosten afhankelijk kunnen zijn van factoren zoals materiaalkeuze, oplage en versterking van het 3D-model. 

De tijd die het kost om een ​​3D-print te maken, hangt af van verschillende factoren, zoals de seriegrootte van het object, het type 3D-printtechnologie dat wordt gebruikt en de controle van de kwaliteit van de printl. Over het algemeen kunnen kleine en eenvoudige objecten binnen enkele uren worden afgedrukt, terwijl grotere en complexere objecten dagen tot zelfs weken kunnen duren. Het is daarom belangrijk om bij het aanvragen van een offerte voor 3D-printen te informeren naar de geschatte productietijd, zodat je een realistisch beeld krijgt van wanneer het object gereed zal zijn.

De nauwkeurigheid van 3D-printen hangt af van verschillende factoren, waaronder de gebruikte printer en het materiaal. Over het algemeen kan het enigszins variëren tussen 0,1 en 0,3 millimeter. Er zijn beperkingen aan de minimale nauwkeurigheid van ontwerpen, met name bij het gebruik van Fused Deposition Modeling, waarbij complexe ontwerpen mogelijk niet goed worden geprint en onderdelen kunnen worden vormgegeven. Bij Selective Laser Sintering wordt het waarschijnlijk hoger en is het mogelijk om ingewikkelde ontwerpen te printen. Het is belangrijk om rekening te houden met deze beperkingen bij het ontwerpen van 3D-objecten en het kiezen van de juiste printtechnologie en het juiste materiaal voor het beoogde doel.

Na het 3D-printproces kunnen verschillende nabewerkingen worden uitgevoerd om het object te werken en te verbeteren. Dit omvat het verwijderen van eventuele ondersteuningsstructuren die zijn afgedrukt, het schuren, polijsten en schilderen van het object. Soms wordt ook een chemische nabewerking uitgevoerd, zoals het gebruik van een acetonbad voor ABS-geprinte objecten om de oppervlaktegladheid te verbeteren. Ook kunnen speciale coatings worden aangebracht om de sterkte van de stijfheid van het object te verbeteren. Bovendien kunnen geprinte objecten worden geassembleerd met andere componenten om een ​​eindproduct te vormen. Het type nabewerking is afhankelijk van het materiaal van het object en de gewenste afwerking.

Waarom kiezen voor 3D printen?

Snel en betaalbaar van idee naar product

Zoek je een efficiënte manier om je product idee snel te realiseren? FlinQ helpt je met praktische 3D-printoplossingen. Voor startups en innovatieve bedrijven die snelheid waarderen, bieden we een snelle route van concept naar prototype.

Of je nu een enkelstuks nodig hebt om te testen of een kleine serie wilt produceren, onze 3D-printtechnologie maakt het mogelijk. We zetten jouw ontwerpen om in tastbare producten, en vaak sneller dan je verwacht.

Met 3D-printen vermijd je de lange doorlooptijden en hoge kosten van traditionele productiemethoden. Bij ons gaat het om praktische oplossingen, afgestemd op jouw specifieke behoeften.

We staan klaar om je door het hele proces te begeleiden, van het eerste idee tot het afgewerkte product.

Wil je weten hoe 3D-printen jouw project kan versnellen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Samen bekijken we hoe we jouw ideeën efficiënt en effectief tot leven kunnen brengen.

SlS printen

Bekijk een selectie van onze reeds vervaardigde kunststofproducten

Ontdek onze kunststofproducten: van product ontwerp tot serieproductie, ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klanten, met focus op betaalbaarheid en maakbaarheid voor kleine tot middelgrote series.

Impex – Pluimvee waterflow meter
Sector: Drinkwater management pluimvee

Van idee uitwerking tot productie & assemblage: voor kleine series > 1.000 stuks | Kunststof spuitgieten

Bike Labyrinth – Kunststof houder
Sector: Indoor fietsen - Gezondheidzorg

Van concept realisatie tot productie: voor kleine series > 1.500 stuks | kunststof spuitgieten.

Frens Esveld – kunststof verdeler
Sector: Voersystemen voor de kalverhouderij

Van concept realisatie tot productie: voor middelgrote series > 15.000 stuks | Kunststof spuitgieten

Ampowr – kunststof behuizing
Sector: Energieopslag voor batterijen

Van productie optimalisatie tot productie: Voor middelgrote series > 25.000 stuks | Kunststof spuitgieten

Flow Meter Group – Koppelstuk
Sector: Gasmeetsystemen

Van product optimalisatie tot productie & assemblage: voor kleine series > 2.000 stuks | Kunststof spuitgieten

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product