3D printen

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen en produceren van een 3D-print project?

3D printen

Op zoek naar een partner voor het betaalbaar en haalbaar 3D printen van jouw kunststof projecten?

Bij ons vind je expertise in het optimaliseren van kunststofproducten voor zowel unieke items als kleine productieseries, met een focus op kostenefficiëntie.

Bij FlinQ zijn we ons bewust van de complexe uitdagingen waar je mee te maken krijgt.

Onze rol strekt zich uit verder dan die van een standaard kunststof productiebedrijf; we leveren oplossingen die jouw kunststofproject realistisch, betaalbaar en optimaal uitvoerbaar maken.

Direct kennismaken of een offerte aanvragen?
100% vrijblijvend. Binnen 24 uur contact.
Offerte aanvragen

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 24 uur

  Ontvang binnen 24 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 4 weken

  Binnen 4 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Waarom kiezen voor 3D printen?

Snel en betaalbaar van idee naar product

 

3D printen

 

Zoek je een efficiënte manier om je product idee snel te realiseren? FlinQ helpt je met praktische 3D-printoplossingen. Voor startups en innovatieve bedrijven die snelheid waarderen, bieden we een snelle route van concept naar prototype.

Of je nu een eerste model nodig hebt om te testen of een kleine serie wilt produceren, onze 3D-printtechnologie maakt het mogelijk. We zetten jouw ontwerpen om in tastbare producten, en vaak sneller dan je verwacht.

Met 3D-printen vermijd je de lange doorlooptijden en hoge kosten van traditionele productiemethoden. Bij ons gaat het om praktische oplossingen, afgestemd op jouw specifieke behoeften.

We staan klaar om je door het hele proces te begeleiden, van het eerste idee tot het afgewerkte product.

Wil je weten hoe 3D-printen jouw project kan versnellen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Samen bekijken we hoe we jouw ideeën efficiënt en effectief tot leven kunnen brengen.

 

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Veel gestelde vragen

De kosten voor het 3D-printen van een object kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type printer, het gebruikte materiaal, de grootte van het object en de complexiteit van het ontwerp. Het is daarom moeilijk om een ​​exacte prijs te noemen zonder de details van het project te kennen. Bij FlinQ Plastics bieden we verschillende soorten 3D-printtechnologieën aan, zoals Selective Laser Sintering (SLS) en Fused Deposition Modeling (FDM). We hebben een breed scala aan materialen beschikbaar, waaronder sterk en duurzaam materiaal voor functionele onderdelen en prototypen. Als je iets 3D wilt laten printen, kunnen we samen met jou het project bespreken en de prijs bepalen op basis van jouw  specifieke behoeften. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Ja, het is mogelijk om doorzichtige objecten te 3D-printen. Dit wordt bereikt door het gebruik van transparante materialen, zoals acryl of polycarbonaat, die speciaal zijn ontworpen voor 3D-printen. Er zijn verschillende 3D-printtechnologieën beschikbaar, zoals Selective Laser Sintering (SLS) en Fused Deposition Modeling (FDM), die kunnen worden gebruikt om doorzichtige objecten te produceren. Het is heel belangrijk om op te merken dat het printen van doorzichtige objecten meestal iets moeilijker is dan het printen van massieve objecten, omdat er speciale aandacht moet worden besteed aan de laagdikte en de kwaliteit van het materiaal om de transparantie te behouden. Bij FlinQ Plastics hebben we ervaring met het 3D-printen van doorzichtige objecten en kunnen we jou helpen bij het vinden van het juiste materiaal en de juiste technologie voor uw specifieke project. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

3D-printen biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere productiemethoden. Ten eerste is het mogelijk om complexe ontwerpen te maken die met andere productiemethoden moeilijk of onmogelijk zijn. Bovendien is 3D-printen geschikt voor het produceren van kleine oplages en prototypes. Daarnaast kan met 3D-printen gebruik worden gemaakt van een breed scala aan materialen, waaronder sterk en flexibel materiaal, waardoor het mogelijk is om functionele onderdelen te printen. Het productieproces is erg cruciaal, waardoor hoge kwaliteit gegarandeerd kan worden. Tot slot kan 3D-printen op een duurzame manier worden toegepast, omdat er geen materiaal verspild wordt en er minder transport nodig is.

Met 3D-printen kun je een breed scala aan materialen printen, inclusief plastics, metalen, keramiek, en sommige soorten voedsel. afhankelijk van het type printer en de printtechnologie die wordt gebruikt, kunnen verschillende soorten materialen worden gebruikt om functionele onderdelen en fysieke objecten te produceren. Met Fused Deposition Modeling (FDM) kun je bijvoorbeeld printen met materialen zoals ABS, PLA en nylon, terwijl Selective Laser Sintering (SLS) wordt gebruikt om objecten te maken van nylon, polypropyleen en TPU. Het is belangrijk om te herhalen dat niet alle materialen geschikt zijn voor 3D-printen en dat elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft.

Hoewel 3D-printen vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Zo kan de kwaliteit van het 3-D deel slechter zijn dan bij traditionele productiemethoden als spuitgieten.. Daarnaast is 3D-printen vaak duurder, omdat er speciale grondstoffen moeten worden gebruikt voor 3D-printtechnologie. Bovendien zijn niet alle materialen die geschikt zijn om te 3D-printen, waardoor de keuze beperkt kan zijn. Het printen van grote, complexe objecten of grote aantallen kan ook veel tijd en kosten met zich meebrengen, waardoor de productie uitstoot lager is en de stukprijs veel duurder dan met traditionele methoden is. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen van 3D-printen af ​​te wegen bij het kiezen van een productiemethode.

Om een ​​offerte aan te vragen voor 3D-printen, kun je het beste contact opnemen met een professioneel 3D-printbedrijf dat gespecialiseerd is in de door jouw gewenste printmethode en materialen. Je kunt een online offerte aanvraag indienen via de website of een e-mail sturen met de specificaties van jouw project, zoals het 3D-model, de gewenste materiaalkeuze en de gewenste oplage. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert over je vereisten, zodat het bedrijf een nauwkeurige offerte kan opstellen en eventuele vragen kan stellen. Houd er rekening mee dat de kosten afhankelijk kunnen zijn van factoren zoals materiaalkeuze, oplage en versterking van het 3D-model. 

De tijd die het kost om een ​​3D-print te maken, hangt af van verschillende factoren, zoals de seriegrootte van het object, het type 3D-printtechnologie dat wordt gebruikt en de controle van de kwaliteit van de printl. Over het algemeen kunnen kleine en eenvoudige objecten binnen enkele uren worden afgedrukt, terwijl grotere en complexere objecten dagen tot zelfs weken kunnen duren. Het is daarom belangrijk om bij het aanvragen van een offerte voor 3D-printen te informeren naar de geschatte productietijd, zodat je een realistisch beeld krijgt van wanneer het object gereed zal zijn.

De nauwkeurigheid van 3D-printen hangt af van verschillende factoren, waaronder de gebruikte printer en het materiaal. Over het algemeen kan het enigszins variëren tussen 0,1 en 0,3 millimeter. Er zijn beperkingen aan de minimale nauwkeurigheid van ontwerpen, met name bij het gebruik van Fused Deposition Modeling, waarbij complexe ontwerpen mogelijk niet goed worden geprint en onderdelen kunnen worden vormgegeven. Bij Selective Laser Sintering wordt het waarschijnlijk hoger en is het mogelijk om ingewikkelde ontwerpen te printen. Het is belangrijk om rekening te houden met deze beperkingen bij het ontwerpen van 3D-objecten en het kiezen van de juiste printtechnologie en het juiste materiaal voor het beoogde doel.

Na het 3D-printproces kunnen verschillende nabewerkingen worden uitgevoerd om het object te werken en te verbeteren. Dit omvat het verwijderen van eventuele ondersteuningsstructuren die zijn afgedrukt, het schuren, polijsten en schilderen van het object. Soms wordt ook een chemische nabewerking uitgevoerd, zoals het gebruik van een acetonbad voor ABS-geprinte objecten om de oppervlaktegladheid te verbeteren. Ook kunnen speciale coatings worden aangebracht om de sterkte van de stijfheid van het object te verbeteren. Bovendien kunnen geprinte objecten worden geassembleerd met andere componenten om een ​​eindproduct te vormen. Het type nabewerking is afhankelijk van het materiaal van het object en de gewenste afwerking.

Ontdek in 30 minuten het potentieel van jouw project tijdens onze brainstormsessie!

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een kunststof project wat je wilt laten vervaardigen maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit. Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof project? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Zelf een kunststof product laten vervaardigen?

Bekijk al onze diensten
Kies met ons de ideale productietechnieken voor jouw kunststofproject. We selecteren de beste productietechnieken specifiek voor jouw project, waarbij we altijd streven naar betaalbaarheid, maakbaarheid en haalbaarheid. Ons team beheert het volledige realisatie traject, van het eerste idee tot met de serieproductie, om een naadloos, tijd- en kostenefficiënt proces te waarborgen.
 • Productontwikkeling

  Realiseer snel jouw kunststof producten met onze efficiënte productontwikkeling. We bieden deskundige begeleiding van concept tot realisatie, altijd met focus op betaalbaarheid, maakbaarheid, haalbaarheid en snelle doorlooptijd.
  Lees verder
 • Kunststof spuitgieten

  Voor al jouw kunststof spuitgietbehoeften, van 500 tot 100.000 stuks, bieden we snelle doorlooptijden. We zijn toegewijd aan betaalbare, hoogwaardige producties, nauwkeurig afgestemd op jouw vereisten, voor zowel kleine als middelgrote series.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Kies met ons de optimale techniek voor jouw kunststofprojecten. Van 3D printen tot alternatieve methoden als vacuümgieten, we vinden samen haalbare, betaalbare oplossingen met snelle doorlooptijden, voor maximale efficiëntie en kostenbesparing.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper