Klantcase: Meteor Systems - van Extrusie Profiel naar Spuitgietproduct

Uitdaging: Korte doorlooptijd - Volbracht in slechts 6 weken

In een dynamische (Glas) tuinbouwsector waarin innovatie essentieel is, stonden we voor een belangrijke uitdaging. We wilden onze producten naar een hoger niveau tillen door ons bestaande extrusieprofiel om te vormen naar een hoogwaardig spuitgietproduct.

De druk om een nieuw kunststof product binnen een korte tijdsduur van slechts 6 werkweken te realiseren was aanzienlijk omdat we het project binnen deze periode moesten opleveren.

Gerealiseerd voor:
PE kunststof
FlinQ een Betrouwbare Partner in Spuitgiet Oplossingen

''Ondanks de krappe tijdsduur van slechts 6 werkweken, wist Flinq Plastics op tijd te leveren''

Spuitgietbedrijf kiezen:

Het was essentieel voor ons om een betrouwbare en ervaren spuitgiet partner te vinden die onze visie begreep en de technische expertise bezat om deze ambitieuze uitdaging aan te gaan.

Na uitgebreid onderzoek en aanbevelingen kwamen we in contact met Flinq Plastics. Al vanaf het eerste contact voelden we een klik.

Kunststof spuitgieten bakje zonnepanelen

Flinq Plastics begreep niet alleen onze technische eisen en tijdsbeperkingen, maar de passie en toewijding van hun team overtuigden ons ervan dat zij de juiste partner waren om deze kunststof productontwikkeling tot een succes te maken.

De samenwerking met Flinq Plastics is zeer goed bevallen. Ze brachten een hoog niveau van professionaliteit en betrokkenheid met zich mee, waardoor we ons volledig gesteund voelden gedurende het hele proces.

Hun technische team nam de tijd om onze behoeften te begrijpen en stelde kritische vragen om elk aspect van het ontwerp te optimaliseren. Ze werkten nauw samen met ons team en hielden ons voortdurend op de hoogte van de voortgang.

Een Snelle en Efficiënte productrealisatie

Ondanks de krappe tijdsduur van slechts 6 werkweken, wist Flinq Plastics het extrusieprofiel te vertalen naar een spuitgiet product, de bijbehorende matrijs te bouwen en de gehele kunststof productie van 50.000 stuks te produceren en leveren.

We waren verbaasd over de snelheid waarmee ze het project hebben uitgevoerd, zonder enige concessies te doen aan de kwaliteit. Het was een naadloze transformatie van ons oorspronkelijke extrusie ontwerp naar een geavanceerd spuitgiet product, klaar om te worden geïntegreerd in onze tuin bouwoplossingen.

Conclusie

De beslissing om met Flinq Plastics samen te werken was de sleutel tot het succes van ons project. Hun expertise en proactieve aanpak hebben ervoor gezorgd dat we onze uitdaging binnen de gestelde tijd hebben gehaald.

We zijn dankbaar voor de vakkundige ondersteuning die ze ons hebben geboden en kijken uit naar verdere samenwerkingen in de toekomst.

Ongelooflijk blij

De samenwerking met Flinq Plastics is zeer goed bevallen Vanaf eerste contact in 6wkn matrijs gebouwd en spuitgietproducten geleverd . Super prestatie . Wij zijn ongelooflijk blij met deze samenwerking.

Bas Dirven

Meteor Systems BV
PE kunststof

het bedrijf achter de case

Over Meteor Systems BV

Meteor Systems produceert en distribueert wereldwijd complete teeltsystemen voor de (glas)tuinbouw. Onder meer teeltsystemen, irrigatie, buisrailsteunen, lange liggers, DFT, stellingteelt en fruitoverkappingen. Onze producten worden toegepast voor de teelt van groenten, zacht fruit, snijbloemen, medicinale cannabis en bla

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
  kunststof houder besturingskast spuitgieten
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper