Klantcase: Impex Barneveld - Eenvoudig redesign voor efficiëntie en tevredenheid

Toepassing: Simpel hulpmiddel voor het meten van waterinname van het pluimvee

Bij Impex Barneveld zijn we altijd op zoek naar manieren om onze producten te verbeteren en onze klanten beter van dienst te zijn. In de markt kwamen we een complex hulpmiddel tegen om de waterinname van pluimvee te meten, we wisten dat er ruimte was voor optimalisatie.

Onze uitdaging was om dit complexe ontwerp te heruitvinden en te vereenvoudigen zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit. We wilden een eenvoudiger en gebruiksvriendelijker product dat onze klanten tevreden zou stellen.

Hulp bij het ontwikkelen en produceren van de kunststof onderdelen was een vereiste.

Gerealiseerd voor:
Spuitgiet waterflow meter
FlinQ een betrouwbare partner in spuitgiet oplossingen

''FlinQ was buitengewoon professioneel en begreep onze uitdaging volledig''

Spuitgietbedrijf kiezen:

We gingen op zoek naar een betrouwbare spuitgiet partner die ons kon helpen bij dit ambitieuze redesign. Al snel kwamen we bij FlinQ terecht. Pjotr van FlinQ was buitengewoon professioneel en begreep onze uitdaging volledig.

We hadden vertrouwen in zijn expertise en waren ervan overtuigd dat FlinQ Plastics de juiste plan van aanpak productontwikkeling had om deze uitdaging aan te gaan om het kunststof product te ontwerpen en produceren.

Kunststof spuitgiet waterflowmeter

 

 

 

Een Eenvoudiger Ontwerp:

De samenwerking met FlinQ verliep zeer vlot. Eerst stelde we een Programma van Eisen (PvE) samen. Vervolgens werkten Pjotr en zijn team nauw met ons samen tijdens de productontwikkeling om het complexe ontwerp te analyseren en te vereenvoudigen.

Ze luisterden naar onze wensen en ideeën en gaven waardevol advies om het hulpmiddel efficiënter te maken. De communicatie was helder en transparant, wat ons een geruststellend gevoel gaf tijdens het hele proces.

Het Resultaat:

Het eindresultaat overtrof onze verwachtingen. Dankzij de inspanningen van FlinQ hebben we nu een eenvoudig en gebruiksvriendelijk hulpmiddel dat de waterinname van pluimvee nauwkeurig meet.

Het vernieuwde kunststof product heeft positieve reacties ontvangen van onze klanten, die nu tevreden zijn over de functionaliteit en het gemak van gebruik.

Conclusie:

Onze samenwerking met FlinQ was een groot succes. Het team heeft bewezen dat ze in staat zijn om complexe uitdagingen om te zetten in eenvoudige en doeltreffende oplossingen. We zijn erg tevreden over het eindresultaat en willen FlinQ bedanken voor hun toewijding en professionaliteit.

We zijn ervan overtuigd dat dit vernieuwde product ons zal helpen om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Als we in de toekomst nieuwe uitdagingen hebben, weten we dat we kunnen vertrouwen op de expertise en het vakmanschap van FlinQ.

Quote klant – over samenwerking met FlinQ

Een project, van ontwerp naar uiteindelijk product, gedaan met FlinQ. De samenwerking was goed, Pjotr komt zijn afspraken na en levert een kwalitatief product af. Wij zijn erg tevreden!

Richard Wentzel

Impex Barneveld
Spuitgiet waterflow meter

het bedrijf achter de case

Over Impex Barneveld

Impex ontwikkelt, produceert en levert hoogwaardige drinkwatersystemen voor pluimveehouders. Daarmee krijg je grip op de waterinname van jouw dieren en houd je de temperatuur en kwaliteit van het drinkwater op een constant, hoog niveau. Ook kun je makkelijk de waterdruk reguleren, de hoogte van de drinklijn aanpassen en de juiste drinkhoek instellen. Hierdoor verminder je de verspilling van water.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
  kunststof houder besturingskast spuitgieten
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper