Wat is kunststof spuitgieten?

Kunststof Spuitgieten

Spuitgieten is verwerkingstechniek die uitermate geschikt is om kunststof producten mee te produceren. Een complex proces met tal van mogelijkheden. Mogelijkheden als bijvoorbeeld kleine als grote producten. Maar ook eenvoudige of zeer complexe producten.Daarnaast is spuitgieten geschikt voor zowel massa productie alsook kleinere series. Zodoende is spuitgieten uitermate geschikt voor de vervaardiging van kunststof producten. Hierom wordt het spuitgietproces door fabrikanten over de hele wereld toegepast.
Kunststof spuitgiet proces bij FlinQ Plastics
Quickscan aanvragen

Start uw product ontwikkeling

Wat is spuitgieten?

Spuitgieten is een verwerkingstechniek waarmee kunststof producten worden vervaardigd. Allereerst wordt het granulaat of poeder door verhitting vloeibaar gemaakt. Vervolgens wordt onder hoge druk het kunststof door een spuitkop in een matrijs gespoten. De matrijs bestaat uit twee delen die tijdens het proces tegen elkaar schuiven. Hierdoor ontstaat er een gesloten geheel. Aan één zijde van de matrijs zit een opening voor de spuitkop. Ten tweede wordt het plastische materiaal via de spuitkop de matrijs ingespoten. Dit noemt men de injectietijd. Nadat de injectietijd is afgerond, start de koeltijd. Doormiddel van afkoeling in de matrijs stolt het kunststof. Hierdoor krijgt het product de gewenste vorm. Ten slot bewegen na het afronden van de koeltijd de matrijsdelen uit elkaar. Als laatste stap kunnen de producten uit de matrijs vallen. Waarna het proces automatisch begint aan de volgende cyclus.
Onze werkwijze?

Kunststof product ontwikkeling in 6 stappen.

Kunststof Spuitgieten bij FlinQ Plastics:

FlinQ is een jong en dynamische spuitgieter voor technische kunststof producten. Ondanks dat we een jong bedrijf zijn gaan onze worstels al terug sinds 1947. 

Daarom kunt u bij FlinQ vertrouwen op onze ervaring, kennis en passie in de ontwikkeling en productie van kunststof producten. Door deze drie kernwaardes te combineren met uw expertise over de toepassing leggen we de basis. De basis om tot het beste eindresultaat te komen.

We hebben ruime ervaring met de verwerking van een groot aantal gangbare materialen. Dit zijn materialen alszijnde PP, PE, PS, ABS, PA, POM. Maarook materialen als TPE’s, EPDM en zacht PVC verwerken we veelvuldig. Doormiddel van de beschikking over een tiental spuitgietmachines, zijn we goed in staat uw kunststof producten te produceren. Het machinepark is variërend van 30 tot en met 400 ton.

 

Kunststof Spuitgieten

Algemeen

Met spuitgieten worden kunststof producten gemaakt. Een complex proces met tal van mogelijkheden. Mogelijkheden als bijvoorbeeld kleine als grote producten. Maar ook eenvoudige of zeer complexe producten zijn te spuitgieten. Daarnaast is spuitgieten geschikt voor zowel massa productie alsook kleinere series. Zodoende is spuitgieten uitermate geschikt voor de vervaardiging van kunststof producten. Hierom wordt het spuitgietproces door fabrikanten over de hele wereld toegepast.

Wat is spuitgieten?

Spuitgieten is een verwerkingstechniek waarmee kunststof producten worden vervaardigd. Allereerst wordt het granulaat of poeder door verhitting vloeibaar gemaakt. Vervolgens wordt onder hoge druk het kunststof door een spuitkop in een matrijs gespoten. Na de koeltijd opent de matrijs en is er een een kunststof product vervaardigd.

Kunststof Spuitgieten bij FlinQ Plastics

FlinQ is een jong en dynamische spuitgieter voor technische kunststof producten. Ondanks dat we een jong bedrijf zijn gaan onze worstels al terug sinds 1947.  Daarom kunt u bij FlinQ vertrouwen op onze ervaring, kennis en passie in de ontwikkeling en productie van kunststof producten. Door deze drie kernwaardes te combineren met uw expertise over de toepassing leggen we de basis. De basis om tot het beste eindresultaat te komen.

Expertise

Als spuitgieter richt FlinQ zich op MKB bedrijven voor de ontwikkeling en productie van technisch kunststof halffabricaten. Met name kleine tot middelgrote series passen goed bij ons. (Vanaf 1.000 tot en met 150.000 stuks)

Insert molding

Met Insert molding leggen we metalen onderdelen in de spuitgietmatrijs. Vervolgens worden ze tijdens het spuitgiet proces deels of geheel omgespoten met kunststof. De ingelegde metalen onderdelen vormen zo één geheel met het kunststof. 

Dikwandig

Bij FlinQ hebben we ruime ervaring in dikwandige kunststof producten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan tandwielen, borstelwielen, bekistings producten en tal van andere dikwandige kunststof producten.

Benieuwd wat FLinQ Plastics voor u kan betekenen?

Bekijk ons 6 stappen plan of vraag de gratis Quickscan aan!