Matrijzenbouw

Het kloppend hart van ieder kunststof product zijn de matrijzen. Bij ieder kunststof spuitgiet deel hoort immers een matrijs. Doordat wij in eigen beheer matrijzen ontwikkelen en produceren zijn we in staat om snel en voordelig kwalitatief hoogwaardige matrijzen te vervaardigen. Met deze matrijzen produceren we vervolgens uw kunststof spuitgietproducten. 
Kunststof spuitgiet proces bij FlinQ Plastics
Meer weten over een matrijs?

Lees ons blog

Uw kunststof spuitgieter

Uw kunststof spuitgieter voor technische producten en halffabricaten

In de regel worden matrijzen van aluminium of van staal gemaakt. Aluminium matrijzen zijn in de regel een stuk voordeliger dan stalen matrijzen, maar hebben een kortere levensduur. Het is belangrijk om hierin vooraf een weloverwogen keuze te maken. Het omschakelpunt ligt om de nabij de 10.000 stuks per jaar. 

Benieuwd of uw kunststof product geschikt is voor een matrijs? Denk hierbij aan een aluminium of toch een stalen matrijs? Neem gerust contact met ons op. 

Doorlooptijden van 4 tot 6 werkweken

Door onze korte lijnen met onze matrijzenmakers zijn wij in staat om snelle doorlooptijden te garanderen. 

Kunststof spuitgieten al vanaf 500 stuks

Ook voor kleinere series kunststof producten staan wij klaar met spuitgieten. Zo vinden wij series vanaf 500 stuks al interessant om te produceren. 

Onze werkwijze?

Kunststof product ontwikkeling in 6 stappen.

De kracht van Aluminium matrijzen

Het grote voordeel van aluminium matrijzen is dat aluminium zich eenvoudiger laat bewerken. Dit heeft als voordeel dat aluminium sneller verwerkt kan worden dan staal. Als gevolg hiervan verlaagt dit de doorlooptijd van uw project. Ook heeft aluminium een hogere warmtegeleiding dan staal. Dit resulteert in een kortere cyclustijd van het spuitgietproces. En een kortere cyclustijd betekent een aanzienlijk lagere stukprijs.