Matrijzenbouw

Het kloppend hart van ieder kunststof product zijn de matrijzen. Bij ieder kunststof spuitgiet deel hoort immers een matrijs. Doordat wij in eigen beheer matrijzen ontwikkelen en produceren zijn we in staat om snel en voordelig kwalitatief hoogwaardige matrijzen te vervaardigen. Met deze matrijzen produceren we vervolgens uw kunststof spuitgietproducten.

Gratis brainstormsessie
Uw kunststof spuitgieter
Uw kunststof spuitgieter voor technische producten en halffabricaten

In de regel worden matrijzen van aluminium of van staal gemaakt. Aluminium matrijzen zijn in de regel een stuk voordeliger dan stalen matrijzen, maar hebben een kortere levensduur. Het is belangrijk om hierin vooraf een weloverwogen keuze te maken. Het omschakelpunt ligt om de nabij de 10.000 stuks per jaar.

Benieuwd of uw kunststof product geschikt is voor een matrijs? Denk hierbij aan een aluminium of toch een stalen matrijs? Neem gerust contact met ons op.

De kracht van aluminium matrijzen

Het grote voordeel van aluminium matrijzen is dat aluminium zich eenvoudiger laat bewerken. Dit heeft als voordeel dat aluminium sneller verwerkt kan worden dan staal. Als gevolg hiervan verlaagt dit de doorlooptijd van uw project. Ook heeft aluminium een hogere warmtegeleiding dan staal. Dit resulteert in een kortere cyclustijd van het spuitgietproces. En een kortere cyclustijd betekent een aanzienlijk lagere stukprijs.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Waar te beginnen met de ontwikkeling van een kunststof product? Er zijn vele mogelijkheden en belangrijke keuzes te maken. Maar wat is belangrijk en wat niet? Wat moet er gebeuren en in welke fase moet dit gebeuren? Wat is de meest efficiƫnte weg van concept naar nieuw product?
Bekijk meer

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor de gehele ontwikkeling en productie van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? 

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee?  Dan gaan wij graag het gesprek met je aan. 
Neem contact op
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder