Kunststof spuitgieten in Limburg

Jouw kunststof spuitgietproducten lokaal en duurzaam geproduceerd

Herken jij als Limburgs maakbedrijf het volgende probleem? Je hebt een idee voor een nieuw kunststof product, maar de kosten voor de ontwikkeling en productie zijn te hoog voor kleine series (<10.000 stuks) 

De ideale situatie? Jouw idee wordt werkelijkheid, zonder dat het budget hiervoor de pan uitrijst. Om jou hierbij te helpen ligt onze focus op de ontwikkeling en producties van  kleinschalige kunststof producties. Hoe wij dit aanpakken?

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Direct kennismaken of een offerte aanvragen?
100% vrijblijvend. Binnen 24 uur contact.
Offerte aanvragen

Waar FlinQ Plastics voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Feedback binnen 48 uur

  Ontvang binnen 48 uur waardevolle feedback over de haalbaarheid van jouw idee.

 • Productie al vanaf 100 stuks

  Kleinere series kunststof producten nodig? Wij produceren al vanaf 100 stuks.

 • Ondersteuning van idee tot product

  Samen realiseren we jouw idee naar een haalbaar en betaalbaar kunststof eindproduct.

 • Jouw product binnen 8 weken

  Binnen 8 weken kun je al beschikken over je eerste serie kunststofproducten.

Kan ik je verder helpen?
Stuur nu je vraag naar info@flinqplastics.nl
Zo produceren we jouw productVeelgestelde vragen
Expertise in kleinschalige producties voor technische producten en halffabricaten

Kunststof spuitgieten op maat in Limburg

Kleine series spuitgietproducten haal-en betaalbaar produceren in de regio Limburg! 

Bij FlinQ begrijpen we de uitdagingen waar maakbedrijven in de regio Limburg mee te maken hebben. Onze focus ligt op het haalbaar en betaalbaar maken van kleinschalige kunststof producties.  

Kleine series vergen namelijk een andere aanpak dan grote productieseries. Vaak wordt er geen onderscheid gemaakt tussen grote en kleine series bij het productontwerp, waardoor de kans bestaat dat het ontwerp te complex wordt en de matrijsinvestering te hoog is voor kleine series kunststof spuitgiet producten. Dat is jammer en onnodig! 

Hoe wij ervoor zorgen dat jouw wensen haalbaar en betaalbaar zijn voor kunststof spuitgiet producties? 

Hoe maken we jouw kunststof spuitgietwens haalbaar en betaalbaar? 

Als jouw kunststof spuitgiet partner helpen we jou bij de ontwikkeling en productie van kleinschalige kunststof producties. 

We kijken verder dan jouw vraag en beoordelen welke eisen noodzakelijk zijn en ook welke eisen niet. Op deze manier kunnen we jouw wens vertalen naar een efficiënter te produceren spuitgiet oplossing. Zo zijn wij in staat jou als Limburgs maakbedrijf te voorzien van haal-en betaalbare kleinschalige kunststof producties. 

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo produceren we jouw product

Deze 6 stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.

Veel gestelde vragen

Als het gaat om het spuitgieten van kunststofproducten, zijn er veel verschillende soorten kunststof beschikbaar die kunnen worden gebruikt. De meeste soorten kunststof granulaat die worden gebruikt door spuitgieten zijn thermoplastische kunststoffen. Dit zijn materialen zoals polypropyleen, polyethyleen, polystyreen, acrylonitril-butadieen-styreen (ABS), polycarbonaat en polyamide (nylon). Elk van deze materialen heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Bij het kiezen van het juiste materiaal voor een spuitgietproduct, moet rekening worden gehouden met factoren zoals toepassing, sterkte, flexibiliteit, duurzaamheid, kleur en afwerking.

Voor het spuitgieten van kunststof producten worden thermoplastische kunststoffen gebruikt. Dit zijn polymeren die bij opwarming vloeibaar worden en bij afkoeling weer hard. Enkele voorbeelden van thermoplastische kunststoffen die geschikt zijn voor spuitgieten zijn polypropyleen, polyethyleen, polystyreen, acrylonitril-butadieen-styreen (ABS), polycarbonaat en polyamide (nylon). Elk van deze materialen heeft unieke eigenschappen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Bij het selecteren van het juiste materiaal moet rekening worden gehouden met factoren zoals sterkte, flexibiliteit, toepassing, duurzaamheid en afwerking. Het is belangrijk om samen te werken met een ervaren spuitgiet fabrikant om de optimale keuze te maken voor jouw specifieke project en product.

Het spuitgieten van kunststof producten biedt diverse voordelen ten opzichte van andere productiemethoden. Zo kan een kunststof spuitgieterij relatief eenvoudig complexe producten produceren met een constante kwaliteit. Dit komt doordat spuitgieten een nauwkeurige en continue productiemethode is. Daarnaast is het proces spuitgieten kosteneffectief voor het produceren van grote hoeveelheden van dezelfde producten, maar ook geschikt voor kleinere hoeveelheden onder de 10.000 stuks. Kunststof producten die zijn geproduceerd door spuitgieten zijn van een hoge kwaliteit, met een gladde afwerking en gedetailleerde ontwerpen. Hierdoor is spuitgieten geschikt voor diverse toepassingen, zoals machine en apparaten onderdelen, huishoudelijke artikelen, speelgoed en medische apparatuur. Bovendien is spuitgieten een effectieve manier om kunststof producten te produceren, met minder verspilling van materiaal en een kortere productietijd. Kortom, spuitgieten biedt tal van voordelen ten opzichte van andere productiemethoden en is daarom een ​​populaire keuze binnen de maakindustrie voor de productie van kunststof onderdelen.

Het aanvragen van een offerte voor kunststof spuitgieten is een zorgvuldig proces dat begint met het verstrekken van enkele basisinformatie aan de spuitgieterij. Dit omvat het type kunststof product dat je wilt produceren, de minimale hoeveelheid, de toepassing, een stepfile, de gewenste kwaliteit en speciale vereisten zoals kleur en afwerking. Je kunt deze informatie doorgaans verstrekken via een online offerteformulier op de website van de spuitgieterij, per e-mail of telefonisch. Nadat je alle verzamelde informatie hebt verstrekt, zal de spuitgieterij je een offerte sturen met een beschrijving van de productie, de kosten van ontwikkeling, product, matrijs en de geschatte doorlooptijd. Het is belangrijk om de offerte zorgvuldig te bekijken en eventuele vragen of opmerkingen te bespreken met de spuitgieterij voordat je akkoord gaat.

De kosten van plastic spuitgieten kunnen afhankelijk zijn van verschillende factoren. Een belangrijke factor is het type kunststof dat wordt gebruikt, waarbij sommige materialen duurder zijn dan andere. De hoeveelheid materiaal en de minimale hoeveelheid van waarin het materiaal wordt ingekocht zijn ook belangrijke factoren die van invloed zijn op de kosten. Daarnaast spelen de grootte van de productiebatch en de productiesnelheid een rol bij de kosten van het spuitgietproces. Andere factoren die de kosten kunnen doen stijgen, zijn eventuele speciale vereisten, zoals kleur en afwerking, en de benodigde uitrusting en apparatuur. Het is belangrijk om deze kostenfactoren te overwegen bij het plannen en budgetteren van een spuitgietproduct. Jouw spuitgieter kan je helpen om alle verwachte kosten in kaart te brengen, zodat je in staat bent om een correcte budgettering op te stellen. 

De levering van kunststofproducten na het plaatsen van een bestelling is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid, capaciteit, spuitgieter, de uiteindelijke afwerking en eventuele speciale vereisten. De doorlooptijden voor kunststof spuitgieten kunnen variëren van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de grootte van de productiebatch en de beschikbaarheid van grondstoffen en machinecapaciteit. Bij het kiezen van een spuitgieterij is het belangrijk om rekening te houden met de doorlooptijden en levertijden, en om te werken met een betrouwbare spuitgieter die in staat is om deadlines te halen. Het is ook belangrijk om de communicatie tussen de spuitgieterij en jouw als klant te optimaliseren om de productie en levering van kunststof producten goed te laten verlopen. Kortom, de doorlooptijden en levertijden kunnen variëren, maar een goede communicatie en forecast kan het proces zeker versnellen.

Bij het optimaliseren van een ontwerp voor kunststof spuitgieten zijn er een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Ten eerste is het van belang om te weten welke thermoplastische kunststoffen geschikt zijn voor het spuitgietproces van jouw kunststof product. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met hoe complexer producten ontworpen worden hoe duurder de investering van matrijzen. Bij kleine hoeveelheden moet er dus anders gekeken worden naar het productontwerp dan bij grote aantallen. Het ontwerp moet niet alleen ontworpen worden voor jouw toepassing maar er moet ook gedacht worden aan produceerbaarheid en betaalbaarheid. Het is daarom aan te raden om samen te werken met een specialist in kunststof spuitgieten om tot een optimaal ontwerp te komen dat voldoet aan alle eisen voor het waarborgen van een constante kwaliteit en efficiënte productie van kunststof producten.

Met kunststof spuitgieten kunnen complexe vormen worden geproduceerd. Er zijn echter wel beperkingen aan de complexiteit van de vormen die kunnen worden geproduceerd. Het ontwerpen van spuitgietonderdelen vereist het maken  van verschillende keuzes die in het teken staan van het vinden van de juiste balans tussen haalbaarheid, maakbaarheid en betaalbaarheid. Bij het ontwerpen van spuitgietonderdelen moet men rekening houden met de beperkingen die voortkomen uit de spuitgiettechnologie, zoals de maximaal haalbare wanddiktes en verhoudingen, radiussen en lossingsmogelijkheden. Bovendien moet men erop letten dat de productie efficiënt blijft, zowel voor kleine als grote hoeveelheden, terwijl de constante kwaliteit gegarandeerd blijft.

Om jouw ontwerpen en producten te beschermen en vertrouwelijk te houden bij het kiezen van kunststof spuitgieten, zijn er enkele stappen die je kunt nemen. Kies zorgvuldig met welke spuitgieterij je samenwerkt en laat een geheimhoudingsverklaring opstellen en ondertekenen. Controleer regelmatig bij jouw spuitgieter of alle maatregelen worden nageleefd. 

Spuitgieten is een populaire productiemethode voor het maken van kunststofproducten. Bij het ontwerpen van spuitgietonderdelen is het belangrijk om de balans te vinden tussen haalbaarheid, maakbaarheid en betaalbaarheid. Met spuitgieten kunnen gespecialiseerde kunststof spuitgietbedrijven constante kwaliteit leveren, of het om kleinere of grotere hoeveelheden gaat. Hierdoor is het proces geschikt voor zowel kleine productieseries als massaproductie. Het spuitgieten van plastic biedt verschillende voordelen, zoals de mogelijkheid om complexe producten met hoge kwaliteit te produceren tegen een betaalbare prijs. Door gebruik te maken van gespecialiseerde spuitgiettechnieken en -apparatuur, kan de kunststof spuitgieterij de gewenste vorm, grootte, kwaliteit en afwerking van jouw producten bereiken. Kortom, spuitgieten is een geavanceerde methode om eenvoudige en complexe kunststof producten te produceren, van kleine series tot massaproductie.

Spuitgieten biedt verschillende voordelen voor de productie van kunststof producten. Het proces maakt het mogelijk om eenvoudige als complexe producten met hoge kwaliteit te produceren. Dit maakt het geschikt voor zowel kleinere als grotere hoeveelheden. Een ander voordeel van spuitgieten is de mogelijkheid om een ​​werkend prototype te produceren, waarmee ontwerpers hun ontwerp kunnen testen voordat ze besluiten om massaproductie te gaan. Daarnaast levert spuitgieten een constante kwaliteit van de producten, dankzij de gespecialiseerde apparatuur en technieken die worden gebruikt door de kunststof spuitgieterij. Spuitgieten biedt ook een hoge mate van flexibiliteit bij het ontwerpen van producten, van de grootte en vorm tot de afwerking. Bovendien is het proces efficiënt en betaalbaar, waardoor het mogelijk is om complexe kunststofproducten te produceren tegen een redelijke prijs. Kortom, spuitgieten biedt tal van voordelen, zoals het produceren van complexe producten met hoge kwaliteit, constante kwaliteit van de producten, flexibiliteit in ontwerp en efficiëntie en betaalbaarheid in productie. Daarom is spuitgieten een populaire keuze in de maakindustrie voor het maken van kunststofproducten.

Een spuitgietmatrijs is een belangrijk onderdeel van het kunststof spuitgietproces en wordt gebruikt voor het produceren van kunststof producten met een constante kwaliteit. De levensduur van een spuitgietmatrijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type materiaal dat wordt gebruikt, de grootte en de vorm van het product, en het aantal geproduceerde producten. Over het algemeen gaat een spuitgietmatrijs mee voor grote hoeveelheden, soms wel enkele honderdduizenden. Om de levensduur van de matrijs te verlengen, is het belangrijk om de juiste thermoplastische kunststoffen te gebruiken en de matrijs regelmatig te onderhouden.

Kunststof spuitgieten is een duurzame methode voor het produceren van kunststof producten met een constante kwaliteit, of het nu gaat om kleinere of grotere hoeveelheden. Het proces is vooral duurzaam te noemen als het om kunststof onderdelen gaat die voor langere tijd worden gebruikt. Bijvoorbeeld onderdelen in machines en apparaten. Het proces van plastic spuitgieten met behulp van thermoplastische kunststoffen is efficiënt en kan helpen bij het verminderen van afval en energieverbruik. Bovendien kunnen spuitgietmatrijzen worden hergebruikt om nieuwe producten te maken, waardoor de behoefte aan nieuwe matrijzen en grondstoffen wordt verlaagd. Als specialist in kunststof spuitgieten streven wij naar duurzaam spuitgieten en gebruiken we waar mogelijk gerecycled materiaal. We werken continu aan het optimaliseren van ons productieproces om de duurzaamheid te verbeteren en onze  voetafdruk te verminderen. 

Ja, spuitgieten is ook geschikt voor kleinere series tussen de 500 en 10.000 stuks. Hoewel spuitgieten vaak geassocieerd wordt met industriële productie, is het ook een vergelijkbare methode voor de productie van kleinere series kunststof producten. Het spuitgietproces biedt namelijk vele voordelen, zoals constante kwaliteit, complexe vormgevingsmogelijkheden en hoge kwaliteit van de geproduceerde producten. Door de gestandaardiseerde werkwijze kan spuitgieten zowel voor grote als kleinere aantallen efficiënt worden ingezet. Bovendien is er veel keuze in het soort thermoplastische kunststoffen dat gebruikt kan worden, inclusief gerecyclede materialen, wat duurzaamheid ten goede komt. Een specialist in kunststof spuitgieten kan je adviseren over de mogelijkheden en kosten voor de productie van kleinere series.

Ja, kunststof spuitgieten is geschikt om in Nederland te laten doen. Er zijn verschillende specialistische bedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in kunststof spuitgieten en jou kunnen helpen met het ontwikkelen en produceren van jouw kunststof idee.

Kunststof spuitgieten biedt verschillende voordelen om in Nederland te produceren, waaronder de mogelijkheid om complexe producten met hoge kwaliteit en constante uitvoer te realiseren. Het is ook een kosteneffectieve optie voor zowel kleinere als grotere hoeveelheden, omdat de productieprocessen kunnen worden ingericht voor besparing. Bovendien zijn er in Nederland gespecialiseerde kunststof spuitgieterijen die zich richten op duurzaam spuitgieten met gerecycled materiaal, wat bijdraagt aan een circulaire economie. Andere voordelen zijn onder meer de flexibiliteit, betere communicatie en een snellere doorloop en levertijd.

Een no-nonsense mentaliteit

Jouw nieuwe kunststof spuitgietspecialist met

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren?

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.
Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee? Dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Plan kennismaking

Met deze technieken komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.
 • Productontwikkeling

  Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
  Lees verder
  kunststof houder besturingskast spuitgieten
 • Kunststof spuitgieten

  Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
  Lees verder
 • Rapid manufacturing

  Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks.
  Lees verder
Benieuwd naar de kosten van spuitgieten?
Leer alles dat je moet weten over kunststof spuitgieten. O.a. over kosten, materiaalkeuze en de voor- en nadelen. Download nu de gratis white paper.
Whitepaper