Industriële automatisering

Bij FlinQ hebben we veel ervaring in het spuitgieten van kunststof producten voor de industriële automatisering sector.

Zo hebben we diverse kunststofonderdelen ontwikkeld en geproduceerd, denk hierbij aan onderdelen voor transportbanden, sorteersystemen en verpakkingsoplossingen.

Graag breiden wij onze ervaring verder uit met de ontwikkeling en productie van uw kunststof product.

Gratis adviesgesprek
Innovatieve kunststof oplossingen in de Industriële automatisering sector
Welke kunststof producten wij maken voor de Industriële automatisering sector?

Kunststof spuitgieten wordt als productiemethode vaak toegepast voor de vervaardiging van kunststof halffabricaten welk gebruikt worden als onderdelen voor intern transport systemen op opslag.

Naast het leveren en ontwikkelen van kunststof onderdelen, helpen wij met het ontwikkelen van oplossingen voor allerlei soorten problemen.

Zo hebben we voor een emballage rollenbaan een kunststof as en zijgeleiding ontwikkeld en geproduceerd. Deze onderdelen moeten voldoen aan de hoogste eisen als: sterk, slagvast, en een lange gebruiksperiode welke gegarandeerd moet worden.

Onze ervaringen in de Industriële automatisering, denk aan:

Industriële automatisering - Kunststof spuitgieten

Wat is belangrijk bij productontwikkeling voor de Industriële automatisering sector?
Producten voor de industriële automatisering sector moeten voldoen aan hoge eisen. Zo moeten in deze sector de kunststof onderdelen sterk, slagvast en chemisch-resistent zijn.

De leverancier moet ook de betrouwbaarheid gedurende een zeer lange gebruiksperiode kunnen garanderen. Niet functionerende kunststof producten kunnen zeer hoge kosten met zich meebrengen.

Het is daarom belangrijk een spuitgieter te kiezen met branche ervaring en kennis van de materialen en eisen waar de producten aan moeten voldoen.

Wat kan FlinQ betekenen voor de agrarische sector? 

Wij helpen MKB-bedrijven in de industriële automatisering sector met kleinschalige kunststofproducties <10.000 stuks, door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zodat jouw kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis adviesgesprek

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
Bekijk meer
gezondheidzorg - kunststof spuitgieten

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgieterij voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? 

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee?  Dan gaan wij graag het gesprek met je aan. 
Neem contact op
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder