3D printen
Amsterdam

3D printen
Amsterdam

Gratis brainstormsessie
Welke vormen van 3D printen zijn er?
SLS & FDM 3D printen

Selectieve laser sintering (SLS) is een industrieel 3D printproces welk dat ideaal is voor het produceren van kunststof onderdelen voor prototyping. In het SLS proces wordt door middel van een laser polymeerpoederdeeltjes samengesmolten.

Op deze manier bouwt de 3D printer laag voor laag een onderdeel op. Met het SLS proces worden functionele kunststof onderdelen gefabriceerd. Met dit proces kunnen mechanische eigenschappen worden bewerkstelligd.

Hierdoor is SLS geschikt voor gedetailleerde prototypes of eindvolume-productie in lage volumes.

Fused Filament Fabrication (FFF) ook bekend als FDM, kan zowat elke geometrie bouwen die je in gedachten hebt.

Daarom kun je FDM onderdelen vinden als componenten voor eindgebruikers in vliegtuigen, als productiegereedschappen en tal van andere toepassingen.

Het grote voordeel van FDM zijn de duurzame materialen die het gebruikt. De stabiliteit van hun mechanische eigenschappen en de kwaliteit van de onderdelen.

De thermoplastische materialen van productiekwaliteit die in FDM worden gebruikt, zijn geschikt voor gedetailleerde functionele prototypen, duurzame fabricagetools en kleine productiedelen.

SLA & MJF 3D printen

Stereolithografie (SLA) is een alternatief fabricage proces. Door middel van een polymeerhars wordt selectief laag voor laag een object gemaakt. De lagen worden met behulp van een UV laserstraal uitgehard.

De materialen die in SLA gebruikt worden, zijn lichtgevoelige thermohardende polymeren die in vloeibare vorm worden geleverd.

Daarnaast is het Interessant dat SLA bekend staat als de eerste 3D printtechnologie. Nog altijd is SLA uitermate geschikt als techniek voor producten of onderdelen waar een hoge nauwkeurige of gladde oppervlakteafwerking gewenst zijn.

Multi Jet Fusie (MJF). In MJF worden 3D onderdelen gebouwd door een bindmiddel op dunne lagen polymeerpoederdeeltjes te spuiten. Vervolgens worden de dunne lagen aan elkaar gesmolten met een IR-warmtebron.

Meestal worden MJF prototypes van Nylon gemaakt. MJF is geschikt om functionele kunststof onderdelen te maken. Deze onderdelen kunnen worden gebruikt voor een gedetailleerd 3D model, of eindvolume productie in lage volumes.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen

Productontwikkeling houdt in op een gestructureerde wijze een idee vertalen naar een eindproduct. (productinnovatie). De beste weg van productontwikkeling wordt doorlopen aan de hand van een gestructureerd stappenplan.

Dit hoeft in de praktijk niet altijd te betekenen dat alle processtappen in de aangegeven volgorde gebeuren. Om een snelle doorlooptijd te kunnen waarborgen worden bepaalde stappen ook parallel aan elkaar uitgevoerd of soms over geslagen als het niet noodzakelijk is.

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
Bekijk meer
gezondheidzorg - kunststof spuitgieten

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? 

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee?  Dan gaan wij graag het gesprek met je aan. 
Neem contact op
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder

Meer over 3D printen