3D printen
Groningen

3D printen
Groningen

Groningen is een geweldige regio die Nederland veel te bieden heeft op het gebied van innovatie en de maakindustrie. De hoofdstad Groningen is in 2020 zelfs genomineerd als ‘’Europese innovatiestad van 2020’

FlinQ denkt graag met de Groningers mee over kunststof product ideeën, het ontwikkelingen ervan en het laten produceren van kunststof eindproducten. 3D technologie is dan ook een belangrijk thema binnen deze regio voor de ontwikkeling van kunststof producten.

Gratis brainstormsessie
3D printen voor de maakindustrie in Groningen.
Besparen door 3D printen:

Door in de juiste fase van het ontwikkeltraject een 3D print te laten maken kun je optimaliseren. Optimalisatie van je product tijdens de ontwikkeling ervan geeft je de mogelijkheid om meerdere concepten te ontwerpen en te laten printen. Vaak is de conclusie dat het ontwerp een stuk simpeler kan dan vooraf bedacht. En hoe eenvoudiger het product, hoe goedkoper de spuitgiet-matrijs en productie wordt.

Op deze manier besparen wij gemiddeld 25% op de uiteindelijke matrijs en productie kosten dan het oorspronkelijke plan. Snel verdiend toch?

3D printen als kleine productieserie

Voor kleine productieseries en kleinere objecten kan 3D printen uitermate geschikt zijn. Met name als het te vervaardigen deel een bepaalde mate aan complexiteit heeft. Het een klein 3D onderdeel betreft met lage afname aantallen. Of het om een eenmalige behoefte gaat.

Worden de productieaantallen hoger? Dan kom je op een punt waarop andere productietechnieken zoals spuitgieten prijstechnisch interessanter kunnen zijn. Hou hier vooraf dus rekening mee in je ontwerp.

De 3D printer is maar één onderdeel uit de mogelijkheden van rapid manufacturing. Informeer daarom altijd wat voor jouw product en wensen de beste productietechniek is om snel en voordelig, kleine series producten te laten maken.

Productplan (analyse)
Productdesign (Concept)
Prototyping
Matrijzenbouw
Productie
Kunststof product

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

In de video leggen we je uit hoe ons ontwikkelproces in elkaar zit. We houden 6 stappen aan:
  1. Product plan (analyse)
  2. Product design (concept)
  3. Prototyping
  4. Matrijzenbouw
  5. Productie
  6. Finishing touch
Deze stappen zijn onderdeel van ons Create-your-product-roadmap. Hiermee zorgen we voor het beste proces.
Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen

Productontwikkeling houdt in op een gestructureerde wijze een idee vertalen naar een eindproduct. (productinnovatie). De beste weg van productontwikkeling wordt doorlopen aan de hand van een gestructureerd stappenplan.

Dit hoeft in de praktijk niet altijd te betekenen dat alle processtappen in de aangegeven volgorde gebeuren. Om een snelle doorlooptijd te kunnen waarborgen worden bepaalde stappen ook parallel aan elkaar uitgevoerd of soms over geslagen als het niet noodzakelijk is.

Onze productiemogelijkheden

Met meer dan 10 jaar ervaring in de kunststof verwerkende industrie en wortels in de spuitgietsector die al teruggaan sinds 1947, hebben we al honderden ontwikkeltrajecten doorlopen voor technische kunststof spuitgiet producten en halffabricaten. Hierdoor kennen wij als geen ander de valkuilen en het geheim van een succesvolle kunststof productontwikkeling.

Productontwikkeling

Het ontwikkelen van kunststof producten voor kleinschalige producties <10.000 stuks heeft zijn eigen unieke benadering. Door middel van ons unieke create-your-product roadmap, zorgen wij dat jullie kunststof productidee wel haalbaar en betaalbaar kan worden geproduceerd middels spuitgieten.
Bekijk meer
gezondheidzorg - kunststof spuitgieten

Kunststof Spuitgieten

Ben je op zoek naar een kunststof spuitgietbedrijf voor kleinschalige kunststof producties <10.000 stuks van technische kunststof halffabricaten en onderdelen? Dan zit je bij FlinQ helemaal goed! Wij ontwikkelen en spuitgieten tal van plastic producten voor uiteenlopende technische sectoren.
Bekijk meer

Rapid Manufacturing

Voor kleine kunststof productieseries <500 stuks en waar korte doorlooptijden belangrijk zijn kan rapid manufacturing uitermate geschikt zijn. Met rapid manufacturing verzorgen wij snelle en flexibele producties van kunststof serieonderdelen met afnames tussen de 10 en 500 stuks. 
Bekijk meer
Rapid manufacturing
hello world!

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Kunststof spuitgiet specialist met een no-nonsense mentaliteit

Heb je een idee of concept voor een uniek kunststofproduct maar heb je geen idee hoe je dit het beste laat produceren? 

Er is zoveel mogelijk! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En eerlijk gezegd, heb je het al druk genoeg. Het liefste besteed je het allemaal uit.

Ben je op zoek naar een partner die helemaal thuis is in deze materie en wil je een passend advies voor jouw kunststof idee?  Dan gaan wij graag het gesprek met je aan. 
Neem contact op
Benieuwd naar mijn verhaal?
Kunststof zit al van jongs af aan in mijn bloed. Het kon dan ook niet anders dan dat ik eerst in het familiebedrijf ben gaan werken.
Lees verder

Meer over 3D printen